Microsoft se pregăteşte să-i dea o lovitură rivalei Google: compania va lansa pe 2 mai CloudBook-urile, laptopuri ieftine care vor concura direct cu Chromebook-urile

18.04.2017
Microsoft se pregăteşte să-i dea o lovitură rivalei Google: compania va lansa pe 2 mai CloudBook-urile, laptopuri ieftine care vor concura direct cu Chromebook-urile

Google Chromebook este o platformă care a căpătat rapid popularitate în ultimii ani. Acestea sunt laptopuri accesibile ca preţ, bazate pe tehnologia cloud. Microsoft se pregăteşte să lanseze propriul produs pe acest segment, numit CloudBook.

Dezvoltatorul Windows a anunţat un eveniment care va avea loc pe 2 mai, concentrat pe educaţie. CloudBook-urile vor fi laptopuri cu preţuri mai accesibile, care vor rula o versiune modificată de Windows 10, numită Windows Cloud. Potrivit zvonurilor, utilizatorii acestor computere vor putea instala doar aplicaţii disponibile în Windows Store.

Este foarte posibil ca noile laptopuri să includă şi procesoare ARM, mult mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie. Totuşi, acestea nu vor fi capabile să ruleze aplicaţii standard Win32.

Alte surse susţin că noile laptopuri CloudBook vor dispune de procesoare Intel, capabile să ruleze aplicaţii Win32, dar că accesul la acestea va fi restricţionat implicit.

După cum se ştie, în Windows Store există deja jocuri şi programe Win32, dar Microsoft nu are niciun interes să ofere accesul la ele pe noua platformă, care trebuie să se diferenţieze de laptopurile standard cu Windows 10 şi să concureze cu Chromebook-urile.

Cei care au avut deja acces la Windows Cloud spun că acesta este un Windows 10 cu câteva setări modificate, astfel încât să îi încurajeze pe utilizatori să folosească aplicaţii mai uşoare, bazate pe cloud.

Fiind un Windows 10 aproape complet, Microsoft va cere mai mult ca sigur licenţă pentru sistemul de operare, iar noile laptopuri vor fi probabil mai scumpe decât Chromebook-urile, al căror sistem de operare, Chrome OS, este gratuit. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video