Noile laptop-uri MacBook Pro ar putea avea un decupaj în ecran, dar nu și Face ID

18.10.2021
Noile laptop-uri MacBook Pro ar putea avea un decupaj în ecran, dar nu și Face ID

Apple urmează să prezinte astăzi noi produse în cadrul evenimentului de lansare „Unleashed”. Având în vedere că în urmă cu un an, compania a promis că va face tranziția la procesoare Apple Silicon pe computerele Mac, iar laptop-urile MacBook Pro ar fi următoarele la rând pentru un astfel de upgrade, putem presupune că astăzi vom vedea noile modele cu ecrane de 14, respectiv 16”. Totuși, cele mai noi informații neoficiale spun că deși aceste computere vor rezolva multe dintre problemele generației actuale, ar putea introduce un element care cu siguranță nu va fi apreciat.

Apple ar putea decupa ecranul de pe MacBook Pro pentru margini mai subțiri

Conform unui utilizator numit NickXiao de pe Reddit (care spune că are aceste informații din surse apropiate de partenerii companiei), Apple ar putea lansa noile sale laptop-uri MacBook Pro cu un decupaj în partea de sus a display-ului, într-o manieră nu foarte diferită de ceea ce am văzut în ultimii patru ani pe gama de smartphone-uri iPhone. Totuși, acesta spune că în ciuda faptului că ecranul este decupat, acolo nu este găzduit un sistem Face ID, la fel ca pe telefoane și pe iPad Pro. În schimb, Apple păstrează senzorul de amprentă Touch ID de pe tastatură, integrat în butonul Power.

Alte detalii ar fi că decizia de a alege un notch a fost pentru că marginile ecranelor sunt extrem de subțiri. În interiorul notch-ului vor fi găzduite camera web cu rezoluție Full HD și microfoanele laptop-lui. Tastatura vine cu un design nou, fără banda OLED Touch Bar, în timp ce laptop-ul va primi un nou port de încărcare MagSafe, un port HDMI și un slot pentru card SD, alături de trei port-uri Thunderbolt și un jack de 3,5mm pentru căști. Încărcarea prin USB-C este în continuare posibilă, spune NickXiao.

În termeni de design, noile laptop-uri vor fi puțin mai groase decât modelele anterioare, vor integra câte două ventilatoare la interior, capabile să răcească componente cu consum de 100W, în timp ce liniile exterioare vor fi mai „drepte”, similare cu modelele iPhone și iPad din ultima vreme. Postarea de pe Reddit menționează și că un nou MacBook Air, cu ecran decupat, va fi lansat anul viitor.

Procesoarele ar putea fi numite M1 Pro și M1 Max

La interior, noile MacBook Pro vor integra procesoare de performanță înaltă din gama M1. Cele mai recente leak-uri sugerează că acestea vor fi numite M1 Pro și M1 Max (Pro pentru laptop-ul de 14” și Max pentru cel de 16”). Diferența notabilă între ele va fi cel mai probabil la partea de procesare grafică, unul fiind dezvoltat cu 16 nuclee, iar celălalt cu 32 nuclee pentru GPU. Nu în ultimul rând, acel ecran „decupat” ar putea fi bazat pe tehnologie miniLED, cu luminozitate de până la 1.000 nits.

MacBook Pro concept 1

Acestea sunt însă doar zvonuri și este imposibil să le putem verifica în acest moment acuratețea. Totuși, evenimentul Unleashed este la doar câteva ore distanță, așa că vom ști cu siguranță dacă Apple a decis să decupeze ecranul laptop-urilor sale sau dacă aceste informații vor rămâne doar la nivel de zvon fără fundament.

sursa: Reddit, Weibo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult