NVIDIA prezintă gama Max-Q de laptopuri pentru gaming

30.05.2017
NVIDIA prezintă gama Max-Q de laptopuri pentru gaming

NVIDIA Max-Q reprezintă o nouă abordare în materie de design, permiţând laptopuri de gaming mai subţiri, mai silenţioase şi mai rapide.

Definit ca punctul în care este maximizată presiunea aeronadinamică asupra unei rachete în timpul zborului atmosferic, termenul Max-Q reprezintă în cazul de faţă precizia cu care sunt proiectate laptopurile de gaming, având drept scop obţinerea unui design cât mai suplu şi performant cu putinţă.

Datorită Max-Q, toate elementele sunt proiectate cu mare precizie – inclusiv laptopul, placa grafică, driverele şi componentele termice şi electrice – pentru a asigura o eficienţă maximă.

Rezultatul este o platformă de jocuri care oferă o performanţă superioară, cu o grosime de doar 18 mm – la fel de subţire ca un MacBook Air – şi care oferă cu până la 70% mai multă performanţă de gaming decât produsele disponibile în prezent pe piaţă.

Laptopurile Max-Q sunt compatibile şi cu NVIDIA GeForce Experience, o platformă software completă care furnizează profiluri de joc automate cu scopul utilizării setărilor optime pentru o experienţă de joc adecvată.

NVIDIA prezintă şi tehnologia NVIDIA WhisperMode, care limitează zgomotul produs de laptopuri în timpul rulării jocurilor. WhisperMode gestionează în mod inteligent rata de frame-uri şi configurează simultan setările grafice ideale pentru eficienţă optimă. Astfel, este redus nivelul acustic al laptopurilor pentru gaming. Această tehnologie poate fi ajustată individual de fiecare utilizator al laptopurilor cu plăci grafice din seria Pascal şi va fi disponibilă prin intermediul unui update de software pentru GeForce Experience.

Laptopurile MaxQ cu GeForce GTX 1080, 1070 sau 1060 vor fi disponibile începând cu 27 iunie prin intermediul producătorilor şi furnizorilor de top la nivel mondial, inclusiv Acer, Aftershock, Alienware, ASUS, Clevo, Dream Machine, ECT, Gigabyte, Hasee, HP, LDLC, Lenovo, Machenike, Maingear, Mechrevo, MSI, Multicom, Origin PC, PC Specialist, Sager, Scan, Terrans Force, Tronic’5 şi XoticPC.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult