Posesorii de telefoane Pixel vor putea folosi toate aplicațiile de Android, pe PC

15.02.2022

Noua funcționalitate pregătită de Google pentru posesorii de telefoane Pixel funcționează asemănător unui serviciu de streaming, trimițând pur și simplu interfața aplicațiilor rulate pe telefonul cu Android, către desktop-ul PC-urilor cu sistem de operare Windows 11.

Rezervată dispozitivelor cu Android 13 sau măcar actualizate la această versiune a platformei Google, funcționalitatea vine ca o alternativă la modul desktop (ex. Samsung DEX), permițând folosirea aplicațiilor preferate de mobil direct pe dispozitivul pe care sunt deja configurate, redate pur și simplu într-o fereastră Windows. Totodată, aceeași funcționalitate va fi disponibilă și posesorilor de portabile Chromebook. Principalul avantaj este că nu va trebui să instalezi și să configurezi din nou aplicația respectivă, pe fiecare dispozitiv cu care lucrezi.

Însă avantajele nu se opresc aici, posesorii de telefoane Pixel putând folosi aceeași tehnologie de streaming pentru a duplica pe PC sau laptop întreg conținutul afișat pe ecranul telefonului. Totuși, nu este vorba de simpla afișare a conținutului ecranului în modul „oglindă”. În schimb, ar putea fi vorba de un Homescreen virtual care îl duplică pe cel al telefonului preluând toate elementele acestuia, precum imaginea de fundal și scurtăturile pentru aplicații. Soluția permite funcționarea fără latențe deranjante chiar și prin conexiuni ceva mai lente (ex. prin Wi-Fi), reducând pe cât posibil volumul de informație transmis.

Odată conectați de pe PC, utilizatorii vor putea interacționa cu aplicațiile de Android ca și cum acestea ar rula de pe dispozitiv în mod nativ. În plus, pentru a nu interfera cu desktop-ul Windows, aplicațiile vor apărea într-un ecran virtual.

În actuala implementare disponibilă cu prima versiune Android 13 beta, experiența de folosirea a aplicațiilor de Android pornește într-o sesiune livestream accesibilă din browser-ul web. Aplicațiile deschise în acest mod pot fi folosite ca și cum ar fi direct instalate pe PC-ul respectiv, putând fi controlate cu ajutorul mouse-ului și tastaturii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult