Samsung Chromebook Series 5 550 – haină nouă pentru Chrome OS

30.05.2012
Samsung Chromebook Series 5 550 – haină nouă pentru Chrome OS

Samsung a lansat un nou laptop cu sistem Chrome OS şi un sistem Chromebox PC, suficient de mic pentru a fi montat pe spatele unui monitor pentru PC.

Samsung Chromebook Series 5 550, Chromebox

Chromebook Series 5 550 vine echipat cu un ecran de 12.1 inch şi rezoluţie 1280×800 pixeli, respectiv procesor dual-core din familia Intel Celeron, tactat la o frecvenţă de 1.3 GHz. Conform estimărilor Google, în comparaţie cu versiunea de anul trecut, dotată cu procesor dual-core Intel Atom N570 la 1.66 GHz, noul Chromebook este de aproximativ 2.5 ori mai rapid.

Livrat cu o versiune actualizată de Chrome OS, noul Chromebook Series 5 550 porneşte în aproximativ 7 secunde şi poate funcţiona până la şase ore cu o singură încărcare a bateriei. Cu tot cu acumulator, configuraţia ajunge la o greutate finală nu mai mare de 1.5 Kg.

Pe carcasă putem găsi doi conectori USB 2.0, slot pentru card de memorie SD şi o ieşire DisplayPort++. Accesul la internet este permis prin conexiune Gigabit LAN, WiFi N, sau 3G (în funcţie de variantă).

Nefiind limitat de autonomia bateriei, mini PC-ul Samsung Chromebox Series 3 vine echipat cu un procesor Intel Celeron B840 la 1.9 GHz, fiind astfel de 3.5 ori mai rapid decât versiunea cu procesor Atom lansată anul trecut.

Pe carcasa de dimensiuni reduse au încăput nu mai puţin de 6 porturi USB 2.0 şi două ieşiri DisplayPort++, care pot fi convertite în ieşiri HDMI, DVI sau VGA cu ajutorul unor cabluri adaptoare. Cele două ieşiri video suportă configuraţii single şi dual monitor, compuse din ecrane cu diagonale de până la 30 inch. Din păcate slot-ul pentru card de memorie lipseşte din configuraţie, astfel că va trebui să găsim soluţii alternative pentru folosirea acestor medii de stocare.

Samsung Chromebox

Samsung Chromebook Series 5 550 poate fi achiziţionat în versiune WiFi pentru aproximativ 449 dolari, sau 549 dolari dacă avem nevoie şi de suportul pentru conexiuni 3G.

Mini PC-ul Chromebox Series 3 este ceva mai ieftin, putând fi achiziţionat cu doar 329 dolari. Alături de PC-ul cu forma unui sistem Apple Mac Mini, în pachetul cu accesorii mai găsim şi un set de tastatură şi mouse wireless, bine asortate cu designul minimalist al carcasei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult