VAIO Fit Multi Flip, gama accesibilă de laptopuri Sony devine convertibilă

06.09.2013
VAIO Fit Multi Flip, gama accesibilă de laptopuri Sony devine convertibilă

În cadrul IFA Berlin 2013, Sony a anunţat că gama sa accesibilă de laptopuri VAIO Fit se va îmbogăţi cu trei noi modele, acestea aducând însă un design Multi Flip convertibil care le permite să devină o alternativă la costisitoarea linie VAIO Duo.

Cel mai interesant aspect al noilor modele Fit 13A, Fit 14A şi Fit 15A este modul în care acestea se pot transforma în tablete sau standuri multimedia. Faţă de sistemul implementat pe modelele Duo, care penaliza spaţiul alocat tastaturii sau touchpad-ului şi permitea un singur unghi pentru orientarea ecranului, Multi Flip foloseşte un ecran cu o poziţionare standard care poate fi aranjat după dorinţă.

Capacul ecranului este asamblat însă din două bucăţi distincte, utilizatorul putând fie să tragă ecranul în faţă pentru a trece în modul tabletă, fie să-l dea peste cap pentru a trece în modul stand. Ideea unui astfel de model convertibil este ingenioasă, sistemul neavând dezavantajele modelelor Duo care au fost descrise mai sus, nelăsând descoperită tastatura precum modelele Yoga şi necerând un ecran suplimentar precum în cazul Taichi.

Toate cele trei modele, VAIo Fit 13A, Fit 14A şi Fit 15A sunt bazate pe procesoare Intel Core din generaţia a patra şi oferă până la 8 GB de memorie RAM, stocare SSD cu capacităţi de 512 GB şi ecrane de 13,3”, 14” şi 15,5” care oferă panouri TRILUMINOS Full HD cu digitizor dedicat pentru stylus.

Cel mai mic model, Fit 13A, are o greutate de numai 1,2 kilograme. Modelul superior Fit 14A este sensibil mai greu, având 1,8 kilograme, şi oferă ca opţiune suplimentara posibilitatea optării pentru o stocare HDD cu o capacitate de până la 1 TB.

Cel mai mare model, Fit 15A, oferă o configuraţie de bază similară, însă utilizatorul poate alege şi un ecran cu rezoluţie 2880 x 1620 pixeli, 16 GB de memorie RAM, adaptor grafic dedicat NVIDIA GT 735 M şi opţiunile de stocare disponibile şi în cazul modelului de 14”.

Noua linie VAIO Fit Multi Flip va fi disponibilă în Europa din această lună, preturile nefiind însă dezvăluite.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News