Xiaomi a lansat RedmiBook Pro și e-Learning, primele laptopuri din gama Redmi

03.08.2021
Xiaomi a lansat RedmiBook Pro și e-Learning, primele laptopuri din gama Redmi

Primul laptop Xiaomi RedmiBook vine motorizat de o platformă Intel din familia Tiger Lake și promite până la 10 ore de autonomie.

Sub-brandul Xiaomi Redmi este recunoscut mai degrabă pentru oferta de smartphone-uri cu specificații de nivel mediu și prețuri foarte competitive. Producătorul chinez extinde însă această filozofie și pe segmentul laptopuri, dezvăluind o nouă gamă de laptopuri Redmi.

Prima generație RedmiBook este alcătuită din două produse adresate unor categorii de utilizatori diferite. Avem pe de o parte Pro Edition pentru acasă și E-Learning Edition, destinate echipării sălilor de clasă, sau ca opțiune ultra-accesibilă pentru facilitarea învățatului de acasă.

Nefiind menită să concureze cu gama premium de la Xiaomi, laptopurile Redmi sunt caracterizate mai degrabă printr-un design simplu și funcțional, cu linii drepte și finisaje în nuanțe de negru și gri.

Ambele modele vin echipate cu ecrane FHD de 15.6 inch și o carcasă din policarbonat în greutate de 1.8 kg. În ciuda selecției de materiale non-metalice, carcasa a ieșit la o grosime rezonabilă de, 20 mm.

Modelul RedmiBook Pro vine cu procesor Intel Tigerlake 11th Gen, mai precis modelul quad-core Core i5-11300H, cu grafică integrată Iris Xe. Memoria RAM este de 8GB (DDR4-3200) iar pentru stocare avem un SSD NVMe de 512GB.

Pe lista dotărilor intră un webcam 720p montat deasupra ecranului, difuzoare stereo, conectivitate Wi-Fi 5 și Bluetooth 5.0, touchpad optimizat pentru productivitate și tastatură compactă, cu o cursă la apăsare de numai 1.5 mm.

Opțiunile de conectare includ 2x USB 3.2, porturi USB 2.0, ieșire jack 2.5mm și HDMI pentru conectarea unui monitor extern și un slot SD.

Acumulatorul cu o capacitate de 46WHr poate fi încărcat până la 50% capacitate în doar jumătate de oră, folosind adaptorul AC cu o putere de 65W. Cu încărcare completă, autonomia specificată este de 10 ore.

Gama RedmiBook e-Learning Edition se diferențiază în principal prin tipul procesorului folosit și opțiunile de stocare Solid State. Astfel, cumpărătorii se aleg cu un procesor Core i3-1115G4 și SSD de 256GB, cu interfață mai lentă de tip SATA.

Prețurile (valabile pentru regiunea Asiei) sunt de 672 dolari pentru modelul RedmiBook Pro și 565 dolari pentru modelul RedmiBook e-Learning Edition cu 256GB stocare internă.

Ambele modele vin cu Windows 10 preinstalată, Redmi promițând upgrade garantat la Windows 11, atunci când noua versiune OS va deveni oficială. Prețul plătit include și suita Microsoft Office 2019, constituind o soluție Office completă pentru viitorii cumpărători.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult