Yoga 2 Pro şi ThinkPad Yoga, laptopurile cu design flexibil Lenovo fac un pas înainte

06.09.2013
Yoga 2 Pro şi ThinkPad Yoga, laptopurile cu design flexibil Lenovo fac un pas înainte

Lenovo a adus în cadrul IFA nu doar o versiune mai accesibilă a designului flexibil Yoga, implementat acum pe modelele din noua linie Flex pe care am prezentat-o acum câteva zile, ci a anunţat şi cea de-a doua versiune a modelului IdeaPad Yoga şi lansarea primului model ThinkPad care se bazează pe aceeaşi idee.

Un urmaş direct al modelului original Yoga, noul Ultrabook IdeaPad Yoga 2 Pro oferă tot un ecran tactil cu o diagonală de 13,3”, însă panoul acestuia a făcut un salt consistent la rezoluţia de 3200×1800 pixeli, acesta lăudându-se şi cu o luminozitate de 350 nits. Carcasa laptopului a trecut şi ea printr-o cură de slăbire, aceasta având acum o grosime de numai 1,55 centimetri şi o greutate de 1,39 kilograme, păstrând totodată şi ecranul cu deschidere de 360 de grade care poate fi pliat deasupra tastaturii.

Configuraţiile disponibile vor fi bazate pe procesoare Intel Core din generaţia Haswell, vor putea avea 4 sau 8 GB de memorie RAM şi stocare internă SSD cu capacităţi de 128, 256 sau 512 GB. Dotările mai includ două porturi USB, unul 2.0 şi unul 3.0, Bluetooth 4.0, interfaţă Wi-Fi 802.11 b/g/n, cameră web HD cu microfon dual, tastatură cu iluminare, card reader şi ieşire Micro HDMI. Bateria promite o autonomie de 6 ore de redare video Full HD la un nivel de luminozitate de 150 nits.

ThinkPad Yoga este primul model din cadrul liniei profesionale de la Lenovo care foloseşte acest design flexibil, însă producătorul nu a uitat că nivelul pretenţiilor este mai ridicat în acest segment de piaţă şi a implementat ceva în plus: Lift n’Lock.

Atunci când restul modelelor Yoga sunt pliate în modul tabletă, butoanele tastaturii vor ajunge pe partea din spate iar eleganta unui capac neted va lipsi. Lift n’Lock foloseşte însă o tastatură cu un mecanism culisant ale cărei butoane se vor retrage în momentul deschiderii în modul tabletă, oferind atât o senzaţie mai bună când laptopul este ţinut în mână cât şi o protecţie superioară când acesta este aşezat pe masă.

În mod tipic pentru linia ThinkPad, noul membru Yoga oferă o carcasă de culoare neagră, aceasta având o grosime de 1,9 centimetri din cauza mecanismului Lift n’Lock. Ecranul tactil are o diagonală de 12,5”, foloseşte un panou IPS cu rezoluţie Full HD, are o luminozitate de 300 nits şi, opţional, poate fi dotat şi cu un digitizor Wacom.

Configuraţiile hardware  sunt bazate pe procesoare Intel Core din generaţia a patra, 4 sau 8 GB memorie RAM şi până la 1 TB de stocare HDD sau până la 256 de stocare SSD. Dotările includ doua porturi USB 3.0, cameră Web HD cu microfon dual, card reader, Bluetooth 4.0, NFC şi conector pentru staţia de andocare OneLink.

Laptopul are o greutate de 1,58 kilograme, dimensiuni de 316 x 221 x 18.8 mm iar bateria promite o autonomie care variază de la 8,3 ore, în cazul modelelor cu procesoare Core i3, la 5,3 ore în cazul modelelor bazate pe Core i7.

Preţurile şi disponibilitatea nu sunt cunoscute în acest moment.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News