AOC dezvăluie noi modele de monitoare pentru gaming din seria AGON 3

11.01.2019
AOC dezvăluie noi modele de monitoare pentru gaming din seria AGON 3

AOC lansează monitoarele curbate AG273QCG (Nvidia G-SYNC) şi AG273QCX (AMD FreeSync 2 HDR), care fac parte din a treia generaţie AGON. Concepute pentru gamerii înrăiţi, modelele din seria AGON 3 suportă rată de împrospătare a imaginii de până la 165 Hz şi oferă un timp de răspuns de 1ms.

Modelul AG273QCG de 27” este echipat cu un panou TN curbat (1800R) şi foloseşte rezoluţia QHD (2560x1440p), are suport Nvidia G-SYNC, rată de împrospătare de 165 Hz şi timp de răspuns de 1ms. Cei care utilizează o placă grafică Nvidia pot activa funcţia G-SYNC pentru a elimina erorile de randare sau artefactele vizuale şi pentru a calibra rata de împrospătare a monitorului cu cea a plăcii grafice. Luminozitatea de 400 nits permite utilizării monitorului chiar şi în camere cu lumină puternică. Difuzoarele încorporate de 2W asistate cu tehnologie DTS completează pachetul audio-vizual.

Monitorul AG273QCX  HDR de 27” este echipat cu un panou VA curbat (1800R), rezoluţie QHD şi o rată de împrospătare de 144 Hz. Ecranul cu luminozitate de 400 nits permite utilizarea standardului VESA DisplayHDR 400. Modelul vine echipat cu tehnologia AMD FreeSync 2 HDR şi funcţia Low Framerate Compensation (LFC) care ajută la eliminarea erorilor de randare şi a artefactelor vizuale. Rata de contrast 3000:1 şi gama de culori 90% DCI-P3 recomandă noul monitor AOC inclusiv pentru divertisment şi vizionarea de filme. Ecranul cu tehnologie VA păstrează timpul de răspuns de 1ms. Sunetul este redat cu ajutorul a două difuzoare de 5W poziţionate la partea de jos a ecranului.

Ambele monitoare folosesc un design fără margini pe 3 laturi, care ajută configuraţiile multi-monitor. De asemenea, dispun de o structură ergonomică, care oferă opţiunea de a ajusta înălţimea până la 110 mm, de a roti şi înclina ecranul pentru a obţine poziţia ideală. În spatele găsim şi un sistem de iluminare RGB, Agon Game Lights, care poate fi personalizată încât să se sincronizeze cu dinamica jocurilor.

Suportul retractabil pentru căşti, existent şi la modelele anterioare AGON, a fost remodelat şi dublat, dispunând de câte unul pe fiecare parte. Pentru montare şi demontare rapidă şi eficientă suportul monitorului poate fi asamblat utilizând un mecanism one-click, fără şuruburi.

Telecomanda pe fir AOC Game Pad, a modelului AG273QCX, dispune de un design nou şi permite ajustarea rapidă a numeroase setări din meniul OSD.

Modelele AOC AG273QCX şi AG273QCG  din seria AGON 3 urmează să fie disponibile începând cu luna ianuarie 2019 la un preţ recomandat de 3269 lei, respectiv 3729 lei.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult