BenQ PD3200U şi PD3200Q, două noi monitoare profesionale pentru arhitectură şi design

23.02.2017
BenQ PD3200U şi PD3200Q, două noi monitoare profesionale pentru arhitectură şi design

BenQ anunţă disponibilitatea a două noi monitoare de 32”, destinate profesioniştilor din domeniul proiectării şi design-ului.

Concepute să ofere acea precizie necesară profesioniştilor din domeniul creativ, noile monitoare BenQ 4K/UHD PD3200U şi 2K/QHD PD3200Q pot reda o paletă de 1.07 miliarde culori în spaţiul de culoare 100% sRGB şi Rec. 709.

BenQ PD3200Q

Datorită experienţei sale în domeniul imaginii, BenQ ştie cu precizie de ce anume ai nevoie pentru a reuşi să dezvolţi cu succes o idee creativă. De aceea, produsele din gama de monitoare pentru design sunt capabile să ofere precizie la afişarea culorilor, moduri de imagine optimizate şi un panel capabil să redea cele mai mici detalii,” a declarat Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România. „Noile modele PD3200Q şi PD3200U deţin toate opţiunile necesare unui designer grafic sau a unui profesionist din domeniul CAD/CAM, oferindu-le acestora acel nivel de încredere şi eficienţă necesar în fiecare etapă a procesului de creaţie.”

BenQ PD3200U dispune de un panel IPS cu rezoluţie 4K(3840×2160), iar BenQ PD3200Q se bazează pe un display AMVA+ cu rezoluţie nativă de 2560×1440 pixeli. Ambele display-uri acoperă un unghi de vizualizare de 178°, atât pe orizontală cât şi verticală.

Noile monitoare oferă trei moduri de vizualizare speciale, Darkroom, CAD/CAM şi Animation, capabile să optimizeze imaginea afişată în funcţie de nevoile utilizatorilor:

Modul Darkroom ajustează luminozitatea şi contrastul imaginilor, atunci când se lucrează în medii întunecate, oferind utilizatorului acea claritate şi precizie necesară pentru a vizualiza toate detaliile.

Modul CAD/CAM înbunătăţeşte contrastul liniilor şi al formelor din ilustraţiile 3D, permiţând profesioniştilor să modifice uşor culoarea afişată de monitor, astfel încât detaliile obiectelor de design mai complexe să fie vizibile.

Modul Animation intensifică detaliile din zonele întunecate, permiţând ajustarea precisă a proiectelor fără să se altereze alte zone din compoziţie.

Este prezent şi modul DualView, cu ajutorul căruia pot fi afişate simultan pe acelaşi ecran, două surse diferite de semnal video. De exemplu, pentru o vizualizare mai uşoară, puteţi avea imaginea CAD de tip foto în stânga şi randarea CAD în dreapta. Trecerea de la un mod la altul se face foarte rapid şi uşor, folosind controlerul extern Hotkey Puck, din dotare.

Ca şi noutate, ambele modele integrează un switch KVM, cu ajutorul căruia utilizatorul poate controla două PC-uri diferite, folosind un singur monitor şi un singur kit tastatură/mouse.

BenQ PD3200U

Din dorinţa de a creşte confortul vizual pe durata utilizării, cele două monitoare integrează tehnologia BenQ Eye-Care. Astfel, în timp ce ecranele normale LCD reîmprospătează imaginea afişată cu o frecvenţă de 200 de cadre pe secundă, modelele dotate cu tehnologia BenQ FlickerFree elimină complet disconfortul creat de această frecvenţă a cadrelor, la toate nivelurile de luminozitate, reducând în mod eficient oboseala ochilor şi oferind o experienţă de vizionare confortabilă în timpul sesiunilor prelungite de utilizare a monitorului.

Tot la capitolul confort în utilizare, regăsim aici şi tehnologia Low Blue Light, care ajută la reducerea efectelor negative produse de spectrul de lumină albastră emis de ecran. Aceasta permite utilizatorului să selecteze unul dintre cele patru moduri presetate, fie că este vorba de cel multimedia, web-surfing, office sau reading, pentru a reduce emisia de lumină albastră cu maxim 70% în timpul utilizării. De asemenea, pentru o poziţie cât mai corectă şi confortabilă în faţa ecranului, ambele modele vin echipate cu un picior ce permite rotirea ecranul şi reglarea sa pe toate cele patru direcţii.

Citeşte şi: BenQ XL2730Z [REVIEW]

Display-urile vin echipate cu un senzor de lumină care reglează automat luminozitatea ecranului, în funcţie de lumina ambiantă, precum şi cu un senzor de proximitate, care opreşte automat ecranul atunci când utilizatorul pleacă din faţa lui.

Ambele modele sunt disponibile în oferta partenerilor oficiali BenQ din România la un preţ de raft recomandat de 4000 RON pentru PD3200U şi respectiv 2500 RON pentru PD3200Q.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult