Samsung a dezvăluit monitoarele SE370 cu încărcare wireless Qi şi FreeSync

Samsung a dezvăluit un nou model de monitoare pentru PC, care vin cu o funcţie foarte utilă utilizatorilor de smartphone-uri ale companiei. Întrucât majoritatea modelelor de top din seria Galaxy au primit carcase cu capabilităţi de încărcare Qi sau au fost livrate cu această tehnologie din fabrică, Samsung a integrat în piciorul modelelor de monitoare SE370 o suprafaţă care să încarce telefonul prin inducţie.

Cele două monitoare se numesc S24E370DL şi S27E370DS, primele cifre dezvăluind dimensiunea diagonalei pentru fiecare model. Este vorba despre modele cu display de 24, respectiv 27”, cu panouri Full HD (1920 x 1080 pixeli), care oferă unghiuri de vizibilitate de 178 de grade în lateral. Alături de suprafaţa de încărcare wireless (compatibilă cu orice dispozitiv care foloseşte tehnologia Qi), cele două monitoare integrează şi tehnologia FreeSync dezvoltată de AMD, care oferă o experienţă de gaming mai plăcută prin adaptarea frecvenţei de reîmprospătare la framerate-ul conţinutului afişat.

Aparent gamingul este o prioritate pentru aceste monitoare, întrucât există şi o setare dedicată în meniu, care îmbunăţăţeşte afişarea nuanţelor negre, iar timpul de răspuns scăzut ajută la eliminarea efectului de „ghosting”, imaginile afişate fiind mult mai clare. Cei care preferă să folosească monitorul la birou ar putea beneficia de pe urma funcţiei Eye Saver, care reduce lumina de culoare albastră a LED-urilor pentru retroiluminare.

Nu a fost comunicat un preţ sau o dată de lansare pentru seria SE370, însă este foarte posibil să aflăm mai multe despre aceasta în cadrul IFA 2015, care va avea loc în Berlin la începutul lunii septembrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult