Samsung sugerează că va integra încărcare wireless în Galaxy S6

Samsung sugerează că va integra încărcare wireless în Galaxy S6

Diferite zvonuri despre Samsung Galaxy S6 includeau şi informaţii despre capabilităţi încărcare a bateriei folosind tehnologii wireless, însă compania aproape că a confirmat aceste informaţii printr-un articol publicat pe blogul său oficial. Este vorba despre un articol în care Seho Park, IT and Mobile lead engineer la Samsung, a detaliat planurile pentru integrarea acestor funcţii în smartphone-urile din gama Galaxy din viitor. Având în vedere că modelul S6 va fi cu siguranţă cel mai important smartphone la momentul lansării, putem presupune că acesta va fi primul care va beneficia de încărcare wireless nativă.

Samsung a oferit opţiunea de a încărca smartphone-urile Galaxy Note 4 şi Galaxy S5 prin intermediul standardului Qi în trecut, lansând carcase echipate cu receptoare de energie compatibile. Este foarte posibil ca Galaxy S6 să primească încărcare wireless nativă, fără a fi nevoie de ataşarea altor accesorii externe. Park vorbeşte despre noile progrese ale acestei tehnologii, care oferă posibilitatea de a integra mai multe standarde într-un singur cip. Astfel, pot fi folosite atât suprafeţe de încărcare Qi, cât şi PMA sau WPC pentru un dispozitiv compatibil.

Se pare că 2015 este anul în care Samsung va adopta încărcarea wireless pe toate dispozitivele sale mobile, iar noul design metalic va facilita probabil acest lucru. Având în vedere că tehnologia există de câţiva ani buni şi totuşi nu este încă foarte populară, probabil că integrarea sa în produsele celui mai mare producător de smartphone-uri din lume va duce la adoptarea sa la scară mai mare. Sperăm însă că Samsung a reuşit să rezolve problemele acestei tehnologii, care încă nu funcţionează cum ar trebui.

Suprafeţele de încărcare sunt în continuare ori prea mari, ori necesită poziţionare minuţioasă într-o anumită zonă a dispozitivului pentru a funcţiona. De asemenea, un astfel de încărcător ar trebui să fie inclus în cutie pentru a asigura că utilizatorii beneficiază de această funcţie. Foarte puţini producători includ aceste accesorii în pachetul produsului, iar preţul lor este de obicei prea ridicat pentru a justifica investiţia. Foarte puţini utilizatori cumpără încărcătoare wireless compatibile doar cu un singur smartphone sau cu produsele unei singure companii.

Având în vedere specificaţiile, zvonurile despre noul TouchWiz, cât şi cele despre noile capabilităţi de încărcare wireless, Galaxy S6 începe să devină un smartphone din ce în ce mai atrăgător. Între timp, Samsung pregăteşte evenimentul de lansare Unpacked care va avea loc în Barcelona pe 1 martie, cu o zi înainte de debutul evenimentului Mobile World Congress 2015.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult