Sharp demonstrează tehnologia Free-Form Display, pentru ecrane care pot lua orice formă

Sharp demonstrează tehnologia Free-Form Display, pentru ecrane care pot lua orice formă

Sharp pregăteşte un nou tip de ecran botezat Free-Form Display, care poate fi instalat în dispozitive cu forme dintre cele mai diverse, fără a mai ţine cont de limitările specifice ecranelor cu margini drepte.

Nu foarte diferite de ecranele OLED flexibile, apreciate pentru faptul că pot fi îndoite în diferite forme şi nu se sparg precum cele LCD la aplicarea de şocuri mecanice, ecranele cu tehnologie Free-Form au avantajul de a permite şi alte forme decât cele în linii drepte, diferenţiate doar prin rata de aspect şi diagonala aleasă.

Sharp demonstrează tehnologia Free-Form Display

În timp ce ecranele convenţionale integrează anumite circuite de control în rama laterală, forţând producătorii să se limiteze la folosirea de carcase cu design rectangular, la cele cu tehnologie Free-Form Display acele circuite sunt răspândite pe întreaga suprafaţă. În afară de subţierea până la eliminarea completă a ramei ce încadrează ecranul, noua tehnologie Sharp permite crearea de ecrane cu margini neuniforme, care urmăresc conturul dispozitivelor pe care le echipează.

Pentru a ilustra potenţialul următoarei generaţii de ecrane, Sharp a publicat o serie de imagini arătând mai multe variante de panouri multimedia şi instrumente pentru echiparea autoturismelor. Putem observa cum tehnologia Free-Form Display permite folosirea unor forme care respectă întocmai conturul dispozitivelor şi chiar folosirea unor ecrane cu una sau mai multe laturi lăsate fără ramă vizibilă care să delimiteze marginile carcasei.

Fără a preciza o dată exactă, Sharp şi-a anunţat intenţiile pentru demararea producţiei de masă cât mai curând posibil. Cu siguranţă, momentul va da startul unei noi curse pentru lansarea de telefoane mobile cu forme exotice, tablete, ceasuri inteligente şi alte gadgeturi de purtat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult