UltraSharp UP2718Q: primul monitor Dell 4K cu HDR10 pentru PC-uri

25.04.2017
UltraSharp UP2718Q: primul monitor Dell 4K cu HDR10 pentru PC-uri

Dell a dezvăluit primul său monitor din gama UltraSharp cu capabilitatea de a afişa conţinut în format HDR10. Acesta se numeşte UltraSharp UP2718Q şi pare să fie orientat către profesioniştii din mediul creativ, promiţând culori naturale, un gamut de culoare extins şi luminozitate înaltă pentru a se conforma cu standardul HDR. Asemeni altor modele Dell high-end şi acesta vine cu un panou 4K.

UltraSharp UP2718Q este un monitor cu diagonală de 27” şi rezoluţie UHD (3840 x 2160 pixelI), care beneficiază de o frecvenţă de reîmprospătare a imaginii de 60 Hz. Panoul IPS oferă o luminozitate de 1000 nits, necesară pentru afişarea corectă a conţinutului în format HDR10. Pentru conectivitate, UltraSharp UP2718Q de la Dell oferă compatibilitate cu standardele HDMI, DisplayPort şi Mini DisplayPort. Se pare că acesta va fi folosit în principal de către cei care lucrează cu prelucrarea conţinutului foto şi video, preţul său de 1.999 de dolari sugerând că nu este dedicat utilizatorilor de rând sau gamerilor.

Momentan există foarte puţin conţinut HDR10 pe PC-uri, doar servicii precum Netflix, YouTube şi Amazon Prime oferind compatibilitate cu acesta. Windows 10 abia de la noul Creators Update a primit suport nativ pentru afişarea în mod HDR, iar jocurile video încep cu paşi mici să adopte această tehnologie pe PC.

Monitorul va ajunge în magazine la sfârşitul lunii mai, magazinele din Statele Unite ale Americii promiţând livrarea lui începând cu 23 mai.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult