Abonamentele Spotify se scumpesc în câteva țări din Europa

27.04.2021
Abonamentele Spotify se scumpesc în câteva țări din Europa
PickPik

Spotify a anunțat că va crește prețurile abonamentelor în câteva dintre regiunile în care serviciul de streaming audio este disponibil. Din fericire, România nu se află încă pe listă, însă de obicei scumpirile se produc în valuri, deci este posibil să vedem modificări de preț și la noi în țară în lunile care urmează. Compania ajustează prețurile pentru abonamentele Student, Premium, Duo și Family în diverse regiuni, însă nu toate primesc aceleași modificări de preț.

Scumpirile sunt concentrate în special în jurul abonamentelor Spotify Family

Primii care au primit scumpiri au fost cei din piețele din Scandinavia, unde prețurile au crescut în urmă cu câteva luni cu 13% pentru toate abonamentele. Apoi, luna trecută utilizatorii din Australia au primit scumpiri de un dolar pentru abonamentul Family, de la 18 la 19 dolari australieni.

Compania Suedeză anunță astăzi că prețurile se modifică și în SUA, de la 15 la 16 dolari americani pentru planul Family, însă rămân la fel pentru restul. În Europa avem scumpiri pentru Marea Britanie, de la 5 la 6 lire pentru abonamentul Student, pentru Duo de la 13 la 14 lire și pentru Family de la 15 la 16 lire și pentru Belgia și Elveția. Aici scumpirile sunt de la 12 la 13 euro pentru planul Duo și de la 5 la 6 euro pentru Student, în timp ce abonamentul Family crește de la 15 la 18 euro. De asemenea, apar scumpiri și America de Sud, în țări precum Bolivia, Peru, Ecuador și Columbia.

Aceste creșteri de prețuri par să fie o reacție la profiturile în scădere ale companiei, raportate pentru ultimul trimestru din 2020. Aparent, compania a pierdut 125 de milioane de dolari în ultimele trei luni și speră să acopere pierderile cu prețuri ridicate. Cei din țările afectate vor trebui să plătească abonamentele la noul preț începând din luna iunie.

În România, prețurile abonamentelor Spotify sunt semnificativ mai mici decât în alte regiuni. Planul Premium costă doar 5 euro, în timp ce abonamentul Duo costă 6,5 euro. Cel pentru familie, care permite utilizarea pe maximum 6 conturi diferite costă acum doar 8 euro.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult