Abonamentul de bază de la Netflix, ieftinit în România

14.02.2023
Abonamentul de bază de la Netflix, ieftinit în România

Netflix, lider de piață în domeniul serviciilor de streaming de filme și seriale la nivel global pare să aplice un regulament diferit în funcție de piața pe care activează. Deși în multe regiuni oferă deja o opțiune de abonament doar pentru mobil, iar în altele oferă abonamente cu reclame, acestea nu au ajuns și în România. Iar în timp ce serviciile sale încep să se scumpească pe anumite piețe, opțiunea de streaming 4K costând chiar și 20 de dolari în SUA, în România, accesul la Netflix se ieftinește.

În timp ce Netflix se scumpește în alte țări, în România, abonamentul se ieftinește

Reprezentanții Netflix nu au făcut un anunț oficial în acest sens, însă cei care au încercat recent să înscrie un cont nou au descoperit că abonamentul de bază, Netflix Basic, care costa 7,99 euro încă de când s-a lansat serviciul de streaming în România, este acum 4,99 euro. Acesta primește și un mic upgrade față de cel original de la lansare, întrucât schimbă rezoluția de redare maximă din SD în HD 720p. În rest, poți folosi abonamentul Basic doar pe un singur dispozitiv deodată.

Celelalte două abonamente, Netflix, Standard și Premium, rămân neschimbate. Cel de medie costă în continuare 9,99 euro și oferă acces la streaming în rezoluție Full HD. Abonamentul permite două stream-uri simultan și download-uri locale. În cele din urmă, abonamentul Premium, la 11,99 euro, oferă streaming pentru până la patru dispozitive în același timp, rezoluție 4K și redare în format HDR, cât și sunet spațial pentru câteva show-uri compatibile.

netflix abonamente

Compania ar putea reacționa la lansările recente, sau pregăti utilizatorii de finalul „account sharing-ului”

Este greu să nu asociem această reducere de preț a abonamentului de bază cu lansarea unor servicii concurente noi și mai ieftine pe piața din România. Anul trecut am avut lansările HBO Max și Disney+, fiecare oferind opțiuni de abonare mai ieftine, la 4,99 euro lunar sau 40 euro anual pentru HBO și 29,99 lei pe lună sau 299 lei anual pe Disney.

De altfel, Netflix este singura companie care cere bani în plus pentru redare în rezoluții înalte. Toate celelalte servicii de streaming au o singură variantă de abonament, care oferă rezoluție 4K și HDR acolo unde este disponibilă. Toate, în afară de noul SkyShowtime, care oferă doar redare în HD. Totodată, acela este și cel mai ieftin dintre cele disponibile.

Ar putea fi și o pregătire pentru momentul în care account sharing-ul va fi blocat, utilizatorii care nu vor mai avea acces la conturile prietenilor putând fi mai ușor atrași să plătească un abonament de bază mai ieftin decât cel la prețul standard de până acum.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult