Apple dă în judecată creatorii filmului „Apple-Man” pentru utilizarea cuvântului „apple”

06.02.2022
Apple dă în judecată creatorii filmului „Apple-Man” pentru utilizarea cuvântului „apple”

Apple îl cheamă în tribunal pe Vasyl Moskalenko, un regizor de film independent din Ucraina pentru cea mai nouă creație a sa: lung metrajul „Apple-Man”. Filmul, care a depus o cerere de marcă înregistrată în SUA, a fost atacat rapid de către Apple, care consideră că titlul sugerează că acest film este asociat cumva cu brand-ul de dispozitive electronice. Faptul că Apple a sărit atât de repede pentru a bloca lansarea filmului sub acest nume este de înțeles însă, având în vedere că de doi ani, compania deține un serviciu de filme și seriale numit Apple TV+.

Apple nu dorește asocierea Apple-Man cu brand-ul său

Filmul Apple-Man a fost finanțat cu bani de pe Kickstarter, unde a strâns 120.000 de dolari. Astfel, este greu de crezut că un regizor de film independent care a alocat tot bugetul către realizarea filmului va putea să se apere în instanță împotriva Apple într-un tribunal din SUA. De altfel, filmul nu are nicio legătură cu Apple și nici măcar nu încearcă să parodieze compania de electronice. Acesta este o comedie despre un super erou numit Apple-Man, a cărui putere este că poate să controleze mere. Iată descrierea oficială:

„Apple-Man este un film de comedie despre personajul titular, care este super erou. Ce diferențiază Apple-Man de alte filme cu super eroi este misiunea sa socială. Acesta este primul film din lume cu super eroi care promovează un stil de viață sănătos. Am creat Apple-Man ca o metodă distractivă de a le spune oamenilor cât de important și cât de „cool” este un stil de viață sănătos. Credem că acest film poate salva multe vieți. Filmul spune povestea caraghioasă a unui super erou creat prin combinarea ADN-ului uman cu ADN-ul unui măr. Alături de ajutorul său de nădejde, Cherry Woman, Apple-Man se luptă cu răufăcătorul Doctor Burgerman pentru a salva universul.”

Moskalenko a adus această situație în atenția publicului printr-un clip amuzant în care le cere celor de la Apple să renunțe la litigiu.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult