Barbarii de pe Netflix: Un serial istoric fascinant pe care trebuie să îl urmărești

01.11.2020
Barbarii de pe Netflix: Un serial istoric fascinant pe care trebuie să îl urmărești
Foto: captură din video

Serialul Barbarii, disponibil pe Netflix, este o dramă istorică bazată pe bătălia din Pădurea Teutoburgică dintre romani și triburi germanice, care a avut loc în anul 9 e.n. Confruntarea avea să schimbe istoria. Pe lângă un personaj central controversat, o eroină incredibilă și un scenariu care te ține curios, iată câteva motive pentru care Barbarii ar putea fi prima ta opțiune în materie de seriale Netflix, în perioada următoare:

O luptă absolut fascinantă

În centrul acțiunii din Barbarii este Arminius (Laurence Rupp), un german devenit soldat și cavaler roman după ce a fost oferit, în copilărie, de către familia lui ca garanție pentru pace. Sentimentele contradictorii ale lui Arminius reprezintă, de fapt, motorul acțiunii în primul sezon.

Citește și: Cine este actrița bulgară care o interpretează pe fiica lui Borat și femeia din mijlocul scandalului Giuliani?

Răsturnările palpitante de situație vin adesea din schimbările bruște care se petrec în sufletul său, iar alegerile absolut umane pe care el le face sunt, pe cât de pline de emoție, pe atât de interesante.

Părți egale de istorie și ficțiune

Deși scenariul este scris astfel încât să fie o dramă fascinantă, serialul Barbarii redă o bătălie reală, decisivă, în care triburile germane rivale s-au unit pentru a-i învinge pe romani, dușmanul lor comun.

Foto: Netflix

Arminius și Thusnelda (Jeanne Goursaud), două dintre personajele centrale ale acțiunii, își au locul lor în istoria europeană. Serialul este un amestec între artă și istorie. Știe să țină cont de ceea ce spun cărțile de istorie și – deși există multe lucruri pe care nu le știm despre acele figuri captivante – creativitatea scenariului ne ajută cumva să intrăm în realitatea acelei perioade.

Nu abundă în scene sângeroase inutile

Lupta este parte din poveste, însă serialul știe bine când este timpul pentru acțiune. Când există scene de luptă, Barbarii se conformează, însă sunt alese momente potrivite pentru execuții, acte violente și scene întregi de bătălie.

Citește și: Joaquin Phoenix va juca rolul lui Napoleon în pelicula „Kitbag” a lui Ridley Scott

În Barbarii, producătorii au dat naștere unor scene de bătălie fascinante, care le-au permis personajelor să se implice emoțional, total.

Distribuția, un plus la autenticitatea serialului

Distribuția este formată din figuri îndrăgite ale cinematografiei germane. Serialul este o șansă ca actorii să spună o poveste despre propria lor istorie, dar și să fie cunoscuți la nivel internațional.

Thusnelda, un personaj de urmărit

Pe când Arminius este captiv între două lumi, Thusnelda este eroina către care se vor îndrepta privirile. Fiind prințesa tribului său, cad foarte multe așteptări pe umerii ei. Ea se prezintă încă de la început ca o femeie puternică, care va face doar ceea ce va considera ea că este corect. Asta chiar dacă acest lucru îi va pune la zid relația cu părinții și cu bărbatul pe care îl iubește.

Foto: captură din video

O scenă foarte puternică este aceea în care stă împotriva părinților pentru a-și apăra fratele mai mic, rănit grav de romani.

Pe măsură ce este desconsiderată chiar de către cei dragi, Thusnelda devine o figură esențială, care își motivează semenii să lupte împotriva dușmanului roman. Chiar și când face alegeri riscante, dorința ei este clară: va face absolut tot ce este necesar pentru oamenii săi.

Sursa: EW

Urmărește Go4IT.ro pe Google News