Campionul mondial la șah Magnus Carlsen, despre „The Queen’s Gambit”: Un pic nerealist

24.11.2020
Campionul mondial la șah Magnus Carlsen, despre „The Queen’s Gambit”: Un pic nerealist
Foto: Profimedia Images

Norvegianul Magnus Carlsen, campion mondial la șah, și-a exprimat părerea despre serialul „The Queen’s Gambit” de pe Netflix.

Serialul i s-a părut lui Carlsen extrem de plăcut dar, în același timp, ușor nerealist și i-a dat nota 5 din 6, cu ceva rețineri.

„Mi-a plăcut serialul. Imaginile au fost foarte bune și s-au descurcat destul de bine când au redat jocurile de șah. Doar că mi s-a părut ușor nerealist per ansamblu. Nu mi-a părut prea credibil faptul că, după șase ani în care nu ai jucat niciun joc de turneu, într-un orfelinat, poți să fii unul dintre cei mai buni jucători de șah în câțiva ani. Este o poveste bună, plăcută dar ușor nerealistă pentru mine”, a spus Carlsen pentru site-ul Chess24.com.

Carlsen a lansat turneul de șah „King’s Gambit”

Carlsen a lansat, duminică, propriul lui King’s Gambit, Turneul Campionilor la șah, cu premii în valoare de 1,5 milioane de dolari.

Anya Taylor-Joy interpretează personajul Beth Harmon în serialul „The Queen’s Gambit” (Foto: Profimedia Images)

În prima etapă, cea de calificare, participă 16 jucători, printre care regele american al șahului de viteză, Hikaru Nakamura, dar și Alireza Firouzja, o senzație în domeniu.

Citește și: Recenzie „The Queen’s Gambit”: Șahul ca suport pentru călătoria spirituală a unei tinere

Nakamura este un jucător de top și a fost învins la mustață de către Carlsen în prima ediție a turneului. Firouzja, în schimb, este un adolescent de 17 ani care a luat prin surpindere lumea șahului. El a plecat din Iran, țara natală, anul trecut și s-a relocat în Franța. Acum, jucătorul este considerat ca fiind un viitor campion ce-l va provoca la joc pe Carlsen.

După succesul extraordinar al seriei „The Queen’s Gambit”, organizatorul turneului, Play Magnus Group, a anunțat că noua competiție va fi difuzată, în Europa și Asia, de către canalul Eurosport. Aceasta înseamnă că jocul va fi difuzat alături de tenis, fotbal și alte evenimente sportive premium în 60 de țări.

Turneul, lansat de către Play Magnus Group, înlocuiește cunoscutul turneu Magnus Carlsen Chess Tour.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News