Cât ar putea costa abonamentul Spotify HiFi

21.06.2023
Cât ar putea costa abonamentul Spotify HiFi

Spotify a anunțat de doi ani deja faptul că lucrează la un nou abonament, mai scump, care să ofere o calitate a sunetului superioară. Se pare însă că planurile companiei au fost încurcate de mișcările concurenței din acest spațiu, dar și de industria muzicală, care este într-o continuă schimbare. Conform Bloomberg, Spotify numește noul abonament intern „Supremium” și că are în plan să integreze mai multe avantaje în acesta, pe lângă calitate audio de nivel HiFi.

Spotify încă lucrează la un abonament mai scump, cu redare la calitate înaltă

Având în vedere faptul că planul inițial era ca prețul abonamentului să fie dublu, adică 20 de dolari față de 10 dolari în SUA, Spotify a trebuit să își schimbe abordarea pe parcurs, întrucât Apple Music și Amazon Music oferă acum redare la calitate lossless chiar și în abonamentul de bază de 11 dolari. Astfel, Spotify lucrează acum la dezvoltarea unui nou abonament, care pe lângă redare la calitate înaltă să includă și redare de cărți audio.

În România, prețul Spotify Premium este la jumătate de preț față de alte regiuni. La 5 euro primești redare nelimitată, download-uri locale pe dispozitiv și eliminarea completă a reclamelor, pe care le întâlnești la abonamentul free. De asemenea, Apple Music costă tot 5 euro pe lună în România. Astfel, un abonament superior ar putea costa doar 10 euro pentru utilizatorii de la noi din țară.

Întrebați despre starea abonamentului anunțat inițial sub numele Spotify HiFi, reprezentanții companiei încearcă să nu dezvăluie prea multe:

„Vrem să o facem într-un fel în care funcționează pentru noi din perspectiva costurilor. Nu am permisiunea să comentez asupra înțelegerilor noastre cu casele de discuri și nici să comentez pe baza acțiunilor altor jucători din industrie, din motive evidente.”, a declarat CEO-ul Spotify, Gustav Soderstrom.

Articolul publicat de Bloomberg dezvăluie că, în prezent, Spotify încearcă să adauge integrare cu audiobooks cu limită de ascultare de câteva ore pe lună pentru anumite titluri selectate. În prezent, cărțile de pe Spotify sunt vândute individual, așa cum vedem și pe alte servicii concurente.

sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult