Disney+ se lansează în curând în România. Când vine și cât costă abonamentul

29.03.2022
Disney+ se lansează în curând în România. Când vine și cât costă abonamentul

Serviciul de streaming Disney+ era deja confirmat pentru România pentru anul 2022, dar acum știm data la care acesta va deveni disponibil, cât și prețul abonamentului lunar și anual. Spre diferență de Netflix, care taxează doar lunar, cei care aleg Disney+ vor putea beneficia de o singură plată anuală, care duce și la o reducere de preț. Pe serviciu vor fi disponibile producții sub brand-urile Disney, Pixar, Marvel, Star Wars și National Geographic.

Prețul Disney+ va fi între cel al serviciilor concurente

Disney+ va fi disponibil în România începând cu data de 14 iunie. Serviciul va putea fi accesat prin intermediul aplicațiilor dedicate de televizoare, de mobil sau în browser. Nu este clar dacă tot conținutul pe care Disney+ îl oferă în alte țări va fi disponibil și în România, însă serialele principale care au debutat pe serviciu, precum cele de la Marvel, sau cele din universul Star Wars vor fi disponibile din prima zi. De altfel, serialul Obi-Wan, care debutează în luna martie, va putea fi urmărit și în România.

Abonamentul costă 29,99 lei pe lună, fiind puțin mai scump decât HBO Max, dar mai ieftin decât planurile Netflix de orice fel. De altfel, Disney+ va permite streaming în format 4K și HDR pe baza abonamentului de bază. Pe Netflix trebuie să plătești în plus pentru astfel de capabilități. Cei care aleg să se aboneze pe un an întreg vor plăti 299,99 lei, adică echivalentul a 10 luni de abonament, primind astfel un discount de 60 lei, sau două luni de abonament.

Printre cele mai de succes producții care au debutat pe Disney+ se numără The Mandalorian, serialul în universul Star Wars care a pus serviciul de streaming pe hartă, cât și serialele din universul Marvel precum Loki sau Wandavision, care au implicații în seria de filme. Există însă și producții mai vechi în catalogul serviciului, precum Grey’s Anatomy sau The Simpsons, cât și majoritatea filmelor și animațiilor de la Disney și Pixar.

sursa: MovieNews

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult