După „The Queen’s Gambit”, actrița Anya Taylor-Joy și regizorul Scott Frank se reunesc pentru un nou proiect

10.12.2020
După „The Queen’s Gambit”, actrița Anya Taylor-Joy și regizorul Scott Frank se reunesc pentru un nou proiect
Foto: Profimedia Images

Când regizorul Scott Frank și actrița Anya Taylor-Joy au bătut palma pentru drama „The Queen’s Gambit”, cei doi nu s-au gândit la un asemenea succes global. Acum, prinzând curaj și încredere, regizorul nominalizat la Oscar are în plan o adaptare după romanul „Laughter in the Dark” al autorului Vladimir Nabokov.

Povestea are la bază tema comuna cu cea din romanul „Lolita”, al aceluiași autor. Personajul principal va fi, din nou, actrița Anya Taylor-Joy, iar „filmul va fi unul pe stil vechi, un film în film”, după spusele regizorului. „Chiar este un thriller plăcut, frumos”, a mai declarat el.

Relații pe interes și alte intrigi chinuitoare

Cartea se centrează pe povestea unui critic de artă de vârstă mijlocie, Albert Albinus, care dezvoltă un interes aparte pentru o tânără aspirantă la actorie și modelling. Margot Peters, în vârstă de 17 ani, ajunge să aibă cu Albert o relație de interes, încurajată și de o iubire mai veche a ei, Axel Rex. Acesta din urmă face echipă cu ea pentru a-l zăpăci de tot pe Albert.

Citește și: Recenzie „The Queen’s Gambit”: Șahul ca suport pentru călătoria spirituală a unei tinere

Nabokov a folosit ceva idei din romanul „Laughter in the Dark” ca temă de bază pentru romanul „Lolita”.

Anya Taylor-Joy joacă șah cu Scott Frank (Foto: captură din video)

Nu multe filme sau producții TV au reușit o adaptare completă a vocii autorului, exceptându-l pe regizorul Stanley Kubrick. Acesta a fost cel mai aproape cu varianta „Lolita” din 1962, însă scenariul a fost scris de însuși Nabokov. În 1997, Adriane Lyne a fabricat o versiune mai greoaie a cărții, despre o relație sexuală dintre un adult și o tânără domnișoară.

După „The Queen’s Gambit”, noi proiecte pentru Anya Taylor-Joy și Scott Frank

Scott Frank, nominalizat al premiilor Oscar pentru scenariile filmelor „Out of Sight” și „Logan”, a precizat că mai lucrează la un alt proiect inspirat de detectivul și scriitorul Dashiell Hammett. În acest proiect, actorul Clive Owen interpretează rolul lui Sam Spade, un personaj văzut în filme precum „The Maltese Falcon”, doar că mult mai în vârstă.

Citește și: Campionul mondial la șah Magnus Carlsen, despre „The Queen’s Gambit”: Un pic nerealist

„Cum ar fi să vezi un Sam Spade în vârstă de 60 de ani? Personajul este, acum, un expat care locuiește în sudul Franței. Trecutul îl ajunge din urmă și-l găsește într-un mic orășel”, a declarat Scott Frank. Seria cu Clive Owen va avea șase episoade.

Cât despre actrița din „The Queen’s Gambit”, ea însăși devenită un fenomen global, ea a făcut echipă cu George Miller pentru noul său proiect din seria „Mad Max”, unde interpretează rolul personajului Furiosa.

Sursa: Salon

Urmărește Go4IT.ro pe Google News