Filmele Marvel nu vor fi amânate: Calendarul lansărilor și situația „Black Panther II”

12.12.2020
Filmele Marvel nu vor fi amânate: Calendarul lansărilor și situația „Black Panther II”
Foto: Shutterstock

Studiourile de film Marvel Cinematic Universe (MCU) au anunțat planul lansărilor pentru 2021. Pe lângă faptul că au menționat că sunt nerăbdători să lanseze filmele în cinematografe, reprezentanții companiei au spus și că Marvel lucrează la un nou film „Fantastic Four”, în regia lui Jon Watts. Regizorul este cunoscut, printre altele, pentru filmul său „Spider-Man”.

Un alt anunț important a fost că filmul „Black Panther II”, în regia lui Ryan Coogler, este încă în lucru, dar că personajul lui Chadwick Boseman nu va fi înlocuit. Actorul, în vârstă de 43 de ani, a decedat în august, în urma unui cancer la colon diagnosticat acum 4 ani.

Citește și: Piers Morgan insistă: „Nu sunt doamna cu porumbeii din Home Alone 2”

„Interpretarea lui Boseman a fost simbolică și transcende orice iterație a personajului din orice alt mediu din trecutul Marvel. Acesta este motivul pentru care nu vom înlocui personajul”, a spus Kevin Feige, președintele Marvel.

Filmul „Black Panther”, un film de 1,3 miliarde de dolari în box office-ul global, a fost primul film cu supereroi în care personajul principal a fost o persoană de culoare și primul de acest fel nominalizat la premiile Oscar pentru categoria „Best Picture”.

MCU: Rămâne cum am stabilit

În timp ce mulți se așteptau ca Feige să anunțe că unele dintre filmele marca MCU se vor îndrepta către Disney+, surpriza a fost că lansările se vor face după planul stabilit. Filmul „Black Widow” se va lansa în cinematografe pe 7 mai 2021, „Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” pe 9 iulie 2021 și „Eternals”pe 5 noiembrie 2021.

Citește și: După „The Queen’s Gambit”, actrița Anya Taylor-Joy și regizorul Scott Frank se reunesc pentru un nou proiect

Pentru filmul „Doctor Strange in the Multiverse of Madness” va trebui să așteptăm până pe 25 martie 2022. Feige a confirmat, totodată, că filmele, cel al regizorului Taika Waititi, „Thor: Love and Thunder” (cu Christian Bale), precum și „Guardians of the Galaxy” și „Ant-Man and the Wasp”, vor intra în producție în următoarele luni.

Lansările de filme cu supereroi continuă pe Disney+

Se pare că, în condițiile actuale globale, în care cinematografele rămân, în majoritate, închise și companiile de filme se îndreaptă către online streaming, Disney se ține tare pe partea de lansări cinematografice pentru seriile cu supereroi.

Cât despre lansările pe canalul de streaming Disney+, seriile „WandaVision” și „The Falcon and the Winter Solider” rămân la planul inițial. „WandaWision” are lansarea pe 15 ianuarie și pe 19 urmează „The Falcon and the Winter Soldier”.

Sursa: IndieWire

Urmărește Go4IT.ro pe Google News