Mandalorian este „noul Game of Thrones”, fiind desemnat cel mai piratat serial din 2020. TOP 10 seriale

04.01.2021
Mandalorian este „noul Game of Thrones”, fiind desemnat cel mai piratat serial din 2020. TOP 10 seriale

Există multe metode tradiționale prin care poți să verifici calitatea unui film sau serial. Poți căuta review-uri, notele date de cei care le-au vizionat sau te poți uita pe liste de încasări, sau poți calcula audiența pentru filme și seriale de la televizor. Totuși în secolul 21 avem și alte metode, cum ar fi numărul de download-uri ale versiunii piratate. Astfel, putem spune că după succesul imens al Game of Thrones, care a fost cel mai piratat serial timp de șapte ani la rând, The Mandalorian este acum cel mai de succes serial.

Mandalorian preia „coroana” pentru cel mai piratat serial de la Game of Thrones

The Mandalorian a fost desemnat de Torrent Freak drept cel mai piratat serial din 2020. Sezonul al doilea al serialului a fost lansat în octombrie 2020 și într-un timp atât de mic a devenit cel mai popular de pe tot parcursul anului. Desigur, o parte dintre cei care au descărcat ilegal sezonul al doilea din The Mandalorian, probabil că au descărcat și primul sezon, din 2019, fie pentru a-și reîmprospăta memoria, fie pentru că nu l-au văzut la momentul respectiv.

În 2019, Game of Thrones a avut parte de această „distincție” de cel mai piratat serial al anului, în timp ce sezonul 1 din Mandalorian ocupa la momentul respectiv locul al treilea.

Există însă și un alt motiv pentru care The Mandalorian este piratat atât de mult la nivel mondial. Serialul nu rulează la televizor, ci este disponibil exclusiv pe serviciul de streaming Disney+. Din păcate, Disney+ nu este disponibil decât în câteva țări, iar metodele alternative cu VPN și plata unui abonament sunt extrem de complicate și costisitoare pentru utilizatorii de rând care ar dori să îl vadă legal. Astfel, singura metodă ușoară de a vedea serialul rămâne pirateria.

Alături de The Mandalorian, printre cele mai piratate seriale din 2020 s-au numărat și The Boys, Westworld, Vikings și Star Trek: Picard.

Top 10 cele mai piratate seriale din 2020

  1. The Mandalorian
  2. The Boys
  3. Westworld
  4. Vikings
  5. Star Trek: Picard
  6. Rick and Morty
  7. The Walking Dead
  8. The Outsider
  9. The Arrow
  10. The Flash

sursa: CNET

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult