Netflix activează descărcarea de filme pe PC-uri

04.04.2017
Netflix activează descărcarea de filme pe PC-uri

Netflix a activat funcţia de download pentru redare offline a filmelor şi serialelor pentru dispozitivele mobile încă de la sfârşitul anului trecut, iar acum această funcţie este disponibilă şi pe PC-uri. Aplicaţia din Windows Store, compatibilă exclusiv cu Windows 10, poate acum să faciliteze downlaod-uri pentru o parte dintre conţinutul disponibil pe serviciul de streaming, pentru a putea fi vizionate offline sau în deplasare, în cazul laptop-urilor şi tabletelor.

Dacă aveţi deja Netflix instalată pe un PC cu Windows 10 şi beneficiaţi de o conexiune permanentă la internet, şansele sunt mari ca sistemul să fi actualizat automat aplicaţia la cea mai recentă versiune. În această situaţie, când deschideţi data viitoare Netflix, veţi fi întâmpinaţi cu mesajul „Download & Go”, semn că aveţi acces la capabilităţile de download. Tot acest mesaj conţine şi un link numit „Find me something to download”, care va lista o serie de filme şi seriale care pot fi descărcate pentru vizualizare offline.

Motivul pentru care nu tot conţinutul poate fi luat „la pachet” în mod offline este contractul de licenţiere între deţinătorii drepturilor şi compania Netflix. Majoritatea contractelor pentru furnizarea de conţinut pe serviciul de streaming sunt încheiate pe perioade limitate şi de multe ori exclusiv pentru streaming, pentru download fiind necesar un contract nou sau o anexă la cel vechi. Este posibil ca de acum înainte, Netflix să negocieze contracte de streaming şi download simultan pentru conţinutul nou.

Desigur, conţinutul original de pe Netflix precum serialele, filmele, documentarele şi show-urile de stand-up comedy este disponibil aproape în totalitate pentru download, însă există deja şi câţiva parteneri care au activat această opţiune pentru filmele lor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult