Netflix ar putea bloca accesul celor care folosesc conturile altor persoane

12.03.2021
Netflix ar putea bloca accesul celor care folosesc conturile altor persoane

Se zvonește de mult că Netflix ar putea impune restricții mai agresive pentru a limita utilizarea serviciului de pe conturile altor persoane, însă abia acum vedem primii pași în această direcție. Momentan pare să fie doar un test, însă Netflix cere anumitor conturi pe care observă o activitate neobișnuită să își verifice contul folosind o metodă de contact. Desigur, asta nu este o problemă decât dacă contul nu este făcut pe numele tău.

Momentan Netflix pare doar să testeze dacă utilizatorii doresc să își înscrie conturi personale

Mesajul din fotografie a fost publicat pe rețelele de socializare de către utilizatori care încercau să se uite la Netflix pe conturi ale altor membri ai familiei sau ale prietenilor și le sugerează să își înscrie un cont propriu pe serviciul de streaming. De altfel, utilizatorii primesc și o perioadă de 30 de zile gratis, de test, pentru a fi încurajați să încerce.

Această perioadă de test nu este tocmai nouă, fiind una dintre metodele prin care Netflix a strâns rapid un număr imens de utilizatori, însă funcția a fost eliminată în urmă cu câțiva ani pentru că existau metode abuzive de a beneficia de servicii gratuite pe termen nelimitat.

Momentan, fiind un simplu test, cei care folosesc conturile altor persoane, vor putea continua să le folosească. Verificarea pare să fie momentan opțională și poți apăsa pe butonul de „Verifică mai târziu” pentru a continua utilizarea serviciilor. Alternativ, poți verifica contul vorbind cu proprietarul, care va primi un cod prin SMS sau e-mail, la fel ca în cazul unei metode de autentificare în doi pași.

Anterior, reprezentanții Netflix nu au condamnat direct împrumutul de conturi, spunând că există o utilizare legitimă între membrii aceleiași familii. De aceea, abonamentul cel mai scump, oferă redare pe maximum patru ecrane simultan de pe același cont. Totuși, se pare că Netflix ar prefera dacă cei care nu locuiesc în aceeași casă ar avea conturi proprii individuale, iar acesta pare să fie doar începutul încercării de a împinge utilizatorii către plata unui abonament întreg, față de plata unui abonament la comun.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult