Netflix blochează account sharing în patru țări. Inevitabil, regulamentul se va extinde, în curând, și în România

09.02.2023
Netflix blochează account sharing în patru țări. Inevitabil, regulamentul se va extinde, în curând, și în România

Netflix trimite niște mesaje destul de confuze în ultima perioadă. Pe de-o parte, conducerea companiei promite investitorilor că va face ceva în privința fenomenului de account sharing. Pe de alta, în comunicările oficiale către clienți spune că aceste schimbări nu vor fi aplicate la nivel internațional, ci doar în anumite regiuni. De altfel, doar în urmă cu câteva zile, compania a spus că a publicat „din greșeală” noul regulament care sugerea că blocarea sharing-ului este aproape. Acum, la alte câteva zile, aceste reguli devin „oficiale”, fiind extinse către patru noi țări. Deși încă nu se aplică în România, iată ce ne așteaptă și pe noi în viitorul apropiat.

Netflix va taxa separat utilizatorii „în plus”

Pe site-ul oficial Netflix, compania a publicat un articol care explică modificările în regulamentul de utilizare, referitor la utilizarea unui cont pentru mai mulți utilizatori. Țările vizate sunt Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania, care se alătură țărilor din America Latină, care aveau deja acest regulament aplicat de ceva vreme, deja.

Utilizatorii care folosesc un singur cont de Netflix vor trebui să locuiască într-o singură gospodărie. Contul va fi asociat unei case principale, iar doar acolo contul va fi disponibil pentru redare. Vei putea folosi contul pe același număr de dispozitive simultan ca până acum, adică unul pentru Basic, două pentru HD și patru pentru premium, dar toate conturile vor putea găzdui maximum cinci profiluri de utilizatori.

Citește și: Cum accesezi, din România, Tubi, un „Netflix” gratuit cu zeci de mii de filme și seriale bune

Cei care se regăsesc în situația de a fi blocați pentru că nu locuiesc în aceeași casă cu proprietarul contului, vor putea să își exporte profilul personal, cu istoricul și preferințele proprii către un cont nou, care poate fi înscris cu o adresă de e-mail proprie.

Pentru dispozitivele mobile și călătorii, există posibilitatea de a te autentifica pe noi ecrane. Dar pe mobil trebuie să accesezi rețeaua Wi-Fi originală măcar o dată pe lună, iar pentru televizoare de la hoteluri, de exemplu, autentificarea expiră după 7 zile.

Există și o opțiune de a adăuga o persoană care nu locuiește în gospodăria originală contra-cost pe cont. Taxele sunt însă destul de mari: 4 euro în Portugalia și 6 euro în Spania, lunar, pentru a oferi acces la cont altcuiva pe dispozitive din afara gospodăriei. Poți adăuga mai mulți astfel de utilizatori, dar taxa este per profil.

Compania spune că cei care nu plătesc îi afectează posibilitatea de a investi în noi filme

Netflix justifică aceste schimbări prin faptul că 100 de milioane de gospodării folosesc account sharing în toată lumea, iar acest lucru are un impact asupra veniturilor sale. Astfel, compania spune că abilitatea sa de a investi în seriale și filme noi este limitată în prezent. Adevărul este însă că în ultima perioadă Netflix și-a revenit după prima scădere din istorie și se află din nou pe un trend ascendent în numărul de abonați.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult