Netflix va introduce reclame și va limita „account sharing-ul” din 2022

11.05.2022
Netflix va introduce reclame și va limita „account sharing-ul” din 2022

Ultimul raport financiar al Netflix a dezvăluit că serviciul de streaming a înregistrat pentru prima dată o scădere în numărul de abonați la nivel mondial, lucru care va duce la schimbări în strategia companiei. Deja erau în discuție limite asupra utilizatorilor care folosesc un singur cont în mai multe case, cât și posibilitatea introducerii unui tip de abonament cu reclame, însă acestea erau în proiect pentru următorii câțiva ani. Se pare însă că am putea vedea limitări și schimbări mult mai repede decât ne așteptam.

Serviciile Netflix se vor schimba în următoarele câteva luni

Conform New York Times, însă, Netflix a accelerat aceste planuri în urma rezultatelor nefavorabile de la sfârșitul anului fiscal 2021. Un e-mail trimis angajaților de către conducerea companiei ar menționa faptul că abonamentul mai ieftin, cu reclame integrate în experiența Netflix, ar putea să fie introdus cândva în ultimele trei luni din anul 2022. Astfel, în perioada octombrie-decembrie, am putea vedea atât reclame în timpul vizionării pe Netflix, cât și limite impuse asupra partajării contului cu alți utilizatori.

Anterior, compania a dezvăluit că plănuiește să taxeze utilizatorii care sunt detectați că folosesc conturile altor abonați. Modul în care aceste conturi vor fi detectate nu este însă clar, însă compania spune că poate vedea atunci când utilizatorii unui singur cont nu îl folosesc în aceeași locuință. Acest lucru ar putea fi făcut pe baza IP-ului, însă nu este tocmai evident cum sunt gestionate dispozitivele mobile, precum smartphone-urile care folosesc conexiuni de date 4G și 5G.

Cei care vor fi identificați, vor trebui să își înscrie propriul cont pe Netflix, cu o adresă de e-mail proprie, pe care să o înscrie în contul principal. Fiecare utilizator care este atașat de un cont principal va trebui la rândul său să plătească un abonament mai mic, pentru a putea continua să își acceseze astfel profilul personal. De asemenea, vor fi oferite posibilități de migrare a profilurilor atașate de anumite conturi către un cont personal, pe care utilizatorii pot plăti întregul abonament Netflix, fără a mai depinde de alții.

sursa: New York Times (paid), via The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult