Netflix spune că a publicat informațiile despre limitarea „account sharing” din greșeală

06.02.2023
Netflix spune că a publicat informațiile despre limitarea „account sharing” din greșeală

Săptămâna trecută, Netflix a dezvăluit planurile pe care le are pentru a opri fenomenul de „account sharing”, prin care mai mulți utilizatori pot accesa serviciile sale de streaming de pe un singur cont. Se pare însă că răspunsurile extrem de negative la această tentativă de a bloca accesul celor care nu locuiesc în aceeași gospodărie cu proprietarul contului au făcut compania să se răzgândească, cel puțin temporar. Se pare că acel regulament a fost publicat „din greșeală”.

Conform declarațiilor oficiale, chiar dacă acel regulament a fost recent publicat pe site-ul Netflix din SUA (și eventual scos), acesta nu se aplică utilizatorilor din SUA sau alte regiuni care nu au deja un sistem care să limiteze account sharing-ul.

„Pentru o perioadă scurtă de timp, un articol din centrul de ajutor a inclus informații, care sunt aplicabile doar în Chile, Costa Rica și Peru, a fost disponibil și în alte țări. Am actualizat între timp pagina”, spun reprezentanții Netflix.

Netflix doar amână momentul inevitabil în care va bloca utilizatorii care nu plătesc

Acest lucru nu înseamnă că regulamentul nu va veni și în alte regiuni, ci doar că momentan acestea se aplică doar în trei țări. Iar acest lucru nu este tocmai nou. Netflix testează diverse strategii în piețe mai mici, unde riscurile sunt mai mici în cazul în care pot apărea probleme. Odată ce este identificată o strategie care poate funcționa la nivel internațional, compania o implementează rapid. Abonamentul de mobil este un astfel de exemplu, care a debutat mai întâi în India și apoi s-a extins în alte regiuni.

De altfel, conducerea Netflix a raportat către acționari că are în plan oprirea account sharing-ului pentru începutul anului 2023, deci vor fi luate acțiuni de acest gen peste tot în lume. Faptul că acea pagină a apărut este clar un semn că există eforturi în acest sens și că mai devreme sau mai târziu, Netflix va opri accesul celor care nu își folosesc conturile proprii.

Având în vedere răspunsul negativ al comunității, este posibil ca o parte din regulile stricte propuse inițial să fie ceva mai „blânde”. Altfel, în loc să câștige abonați, Netflix ar putea să convingă mai mulți clienți actuali să renunțe la abonamente. Față de acum câțiva ani, când Netflix avea aproape „monopol” pe streaming de filme și seriale, există acum concurență din ce în ce mai mare, inclusiv în România, unde avem deja HBO Max, Amazon Prime Video, Disney+ și, în curând, vom primi și SkyShowtime. În alte țări există și altele precum Hulu, Peacock+, Apple TV+, Showtime sau Paramount+ (acestea din urmă se vor uni în curând și vor oferi conținut similar cu ce primim în Europa pe SkyShowtime).

sursa: Apple Insider

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult