Netflix dezactivează conturile unor utilizatori. Cine este afectat

Autor: Cătălin Niţu 22.05.2020
Netflix dezactivează conturile unor utilizatori. Cine este afectat

Netflix anunță că dezactivează conturile de pe serviciul său pentru cei care plătesc, dar nu îl folosesc. Acest anunț este extrem de ciudat pentru o platformă de streaming, în special datorită faptului că lăsarea conturilor active aduce bani în conturile sale. Se pare însă că Netflix își dorește să adopte o strategie care îi poate aduce o imagine mai bună în rândul utilizatorilor. Chiar dacă aceștia nu folosesc activ serviciile sale acum, dar ar putea să se întoarcă la ele în viitor.

De ce dezactivează Netflix conturile utilizatorilor

Compania spune că va începe săptămâna aceasta să dezactiveze conturile utilizatorilor care și-au făcut cont în urmă cu 12 luni și nu au vizionat nimic de pe serviciu. Aceste conturi sunt practic active, deci în fiecare lună sunt automat plătiți de pe card între 8 și 12 euro. De acești bani, utilizatorii nu primesc nimic, întrucât probabil că au uitat de cont sau uită mereu să anuleze abonamentul. Astfel, Netflix va începe să dezactiveze aceste conturi.

Chiar și cei care au conturi mai vechi ar putea să se trezească cu conturi șterse. Dacă ai un cont mai vechi de un an, dar nu te-ai mai uitat la nimic pe serviciu timp de doi ani, ajungi în aceeași situație descrisă mai sus. Practic, Netflix nu mai vrea să îți ia banii, chiar dacă tu îi dai de bunăvoie.

Cum dezactivează Netflix conturile

Înainte să treacă la ștersul conturilor, Netflix va trimite o notificare prin e-mail către cei afectați. Astfel, utilizatorii vor ști dinainte că respectivele conturi urmează să fie dezactivate. Unii vor opta probabil să le dezactiveze manual. Cei care ignoră mesajele de la Netflix și nu intră pe serviciu să îl folosească sau să își anuleze abonamentele vor avea conturile dezactivate „din oficiu”.

Din fericire însă pentru cei care țin mult la lista de filme și seriale personală sau la istoricul de pe Netflix, dezactivarea contului nu este permanentă. Cel puțin nu duce la o ștergere a datelor de pe servere de la început. Netflix oferă tuturor 10 luni de grație în care se pot întoarce la serviciu. Astfel, profilurile de utilizatori, istoricul și listele vor putea fi recuperate dacă îți reactivezi abonamentul în această perioadă.

Câți utilizatori de Netflix vor fi afectați de această situație

Netflix spune că mai puțin de jumătate de procent dintre abonații riscă să aibă contul dezactivat în urma acestei decizii. Având în vedere că serviciul număra în luna aprilie 183 de milioane de conturi active în toată lumea, numărul total de conturi afectate ajunge undeva la doar câteva sute de mii.