Primul studio de film „spațial” va fi deschis pe ISS. Tom Cruise va juca în primul film turnat acolo

21.01.2022
Primul studio de film „spațial” va fi deschis pe ISS. Tom Cruise va juca în primul film turnat acolo

Rusia a filmat deja primul film în spațiu, la bordul Stației Spațiale Internaționale, însă o companie de producție de film din Marea Britanie plănuiește să stabilească în spațiu un studio. Compania se numește Space Entertainment Enterprise și are în plan realizarea unui modul privat pe o nouă stație spațială, care să servească drept studio de filmare, dar și sală de sport.

Studioul va fi atașat de o nouă stație spațială, care va fi asamblată inițial pe ISS

Space Entertainment Enterprise susține că produce următorul film al lui Tom Cruise, care ar putea fi filmat în spațiu. Practic, compania lucrează în parteneriat cu Axiom Space, care pune bazele unei noi stații spațiale. Aceasta ar fi pentru început atașată de ISS, urmând să fie asamblată pentru următorii câțiva ani. Stația nouă poartă numele Axiom Station și ar putea ajunge în spațiu în curând, primul său modul, Axiom Hub 1, urmând a fi lansat în 2024.

Totuși, atașarea de ISS ar fi doar temporară, doar până când restul stației este asamblat. Odată ce toate modulele sunt atașate, Axiom Station va putea fi detașată de ISS, iar termenul pentru finalizare pare să fie în acest moment 2028. Modulul de studio de film plănuit de Space Entertainment Enterprise, SEE-1, ar fi de asemenea atașat de Axiom Station cândva în 2024.

Acesta va fi accesibil celor care doresc să filmeze sau să transmită live din spațiu, putând fi închiriat pentru producții de film, de televiziune, producții muzicale sau evenimente sportive. Modulul, de formă sferică, va fi unul de tip „gonflabil” și va putea să se extindă la un diametru de 6 metri. Pentru un modul spațial, dimensiunile sale sunt destul de generoase. Probabil că este necesar să ai un spațiu cât mai mare, pentru a putea monta echipamentele necesare filmărilor profesionale, precum lumini, camere sau elemente de decor.

Costurile de producție în spațiu vor fi foarte mari

NASA și Axiom au confirmat în trecut că îl vor trimite pe Tom Cruise în spațiu la bordul unei capsule Crew Dragon de la SpaceX pentru a filma un proiect pe Stația Spațială Internațonală, dar nu știm exact când va avea loc acea misiune. Având în vedere programul din prezent pentru construirea unei noi stații cu noi module, probabil că în 2024 ar putea actorul să ajungă cel mai devreme în spațiu. Primul zbor privat al companiei Axiom pe ISS este programat însă pentru luna martie a acestui an.

Proiectul la care Tom Cruise lucrează cu SEE și regizorul Doug Liman care va fi filmat în spațiu are momentan un buget stabilit de 200 de milioane de dolari, însă dacă o parte dintre filmări vor avea loc în spațiu, acest buget ar putea fi depășit rapid. SpaceX taxează un loc la bordul unei capsule Crew Dragon cu aproximativ 55 milioane de dolari, în timp ce NASA taxează la rândul său pentru utilizarea facilităților de pe Stația Spațială Internațională.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult