Regizorul Christopher Nolan a criticat dur Warner Bros. și HBO Max: „Cel mai slab serviciu de streaming”

08.12.2020
Regizorul Christopher Nolan a criticat dur Warner Bros. și HBO Max: „Cel mai slab serviciu de streaming”
Foto: Shutterstock

Christopher Nolan nu este deloc fericit cu decizia Warner Bros de a lansa toate filmele din 2021 online, pe HBO Max, care este, pentru el, „cel mai slab serviciu de streaming”. În plus, regizorul este deranjat și pentru că Warner Bros. a luat deciziile mai mult în secret.

Regizorul american este chiar neîncrezător în deciziile celor de la Warner Bros. Filmul „Tenet”, în regia sa, a fost deja amânat de trei ori anul acesta, din cauza pandemiei, pentru ca, în final, să fie lansat, pe 3 septembrie, în cinematografele în care a fost posibil.

Citește și: FOTO, VIDEO: Scene bizare și amuzante surprinse în filme cunoscute

Așadar, este lesne de înțeles că deciziile celor de la Warner Bros. l-au afectat foarte mult pe Nolan.

Nolan: Deciziile au fost luate mai mult în secret

Totodată, regizorul este dezamăgit și de felul în care cei de la Warner Bros. au luat această decizie, fără prea multă informație în prealabil sau, în unele cazuri, chiar fără nicio informație.

„Este foarte multă controversă în jurul acestei decizii pentru că nu au spus nimănui despre asta. Pentru 2021 ei au unele dintre cele mai bune filme din lume, cu distribuții de excepție, proiecte foarte dragi, la care s-a lucrat chiar și ani de zile. Filmele sunt destinate marilor ecrane și unei audiențe cât mai mari cu putință. Și acum să fie date unui serviciu de streaming, fără niciun fel de consultanță, nu e ok”, a spus regizorul pentru ET Online.

Nolan și Warner Bros au menținut o relație foarte bună de la filmele „The Dark Knight”, „Inception”, „Interstellar” și până la „Dunkirk”. Iar filmele sale de Oscar stau foarte bine pe poziții în box office, deci ar avea motive să fie necăjit.

Nolan: HBO Max, „cel mai slab serviciu de streaming”

„Totul este foarte, foarte, foarte murdar. O adevărată momeală. Mi se pare normal ca oamenii care au muncit atât de mult la proiectele lor să fie informați despre ceea ce se va întâmpla cu munca lor”, a mai spus el.

Nolan a făcut declarații puternice, pentru The Hollywood Reporter, și în legătură cu HBO Max, numind canalul de streaming „cel mai slab serviciu”.

Citește și: „The Mauritanian” este un film bazat pe o poveste reală din închisoarea din Guantanamo Bay

„Mergi la somn cu gândul că lucrezi pentru cel mai bun studio de film și când te trezești afli că lucrezi, de fapt, pentru cel mai slab serviciu de streaming”, a spus el.

Nolan a mai declarat și că se profită mult de pe urma pandemiei. Totuși, rămâne optimist pentru că știe că oamenii încă tânjesc după experiența în cinematografe.

Printre multele filmele afectate de înțelegerea dintre Warner Bros. și HBO Max se numără: „Dune,” „The Matrix 4,” „Judas and the Black Messiah”, „The Suicide Squad”, „Godzilla vs. King”, „In the Heights” și „Tom & Jerry”.

Sursa: IndieWire

Urmărește Go4IT.ro pe Google News