„The Mauritanian” este un film bazat pe o poveste reală din închisoarea din Guantanamo Bay

02.12.2020
„The Mauritanian” este un film bazat pe o poveste reală din închisoarea din Guantanamo Bay
Foto: Profimedia Images

Inspirat din povestea reală a unui deținut aruncat în închisoarea militară americană din Guantanamo Bay, cunoscută pentru torturi majore, noul film „The Mauritanian” are o distribuție premium.

Regizorul Kevin Macdonalds este cu ochii pe sistemul american de justiție în noul său film „The Mauritanian”, o dramă cu temă juridică. Acțiunea este centrată pe un prizonier din Centrul de Detenție Guantanamo Bay, iar trailer-ul a fost deja lansat de către distribuitorii STXfilms.

Tahar Rahim în rolul lui Mohamedou Ould Slahi (Foto: Profimedia Images)

Povestea filmului este cea a lui Mohamedou Ould Slahi (Tahar Rahim), care este aruncat în închisoare fără acuzații și fără un proces, doar în baza unor suspiciuni.

Citește și: Filme pe Netflix: 5 producții cu încasări foarte mari disponibile acum pe platformă

Lansarea filmului în Statele Unite este plănuită pentru 19 februarie 2021.

O conspirație șocantă a dus la 14 ani de tortură

Când și-a pierdut orice speranță, Slahi a găsit un aliat în avocatul apărării, Nancy Hollander (Jodie Foster) și în asistenta ei, Teri Duncan (Shailene Woodley). Cele două vor înfrunta o mulțime de obstacole într-o căutare disperată a adevărului și a dreptății. Această pledoarie controversată, împreună cu probele descoperite de către procurorul militar Stuart Couch (Benedict Cumberbatch), dovedesc, într-un final, că totul a fost o mare și șocantă conspirație.

Jodie Foster (în rolul lui Nancy Hollander) și Shailene Woodley (în rolul asistentei ei, Teri Duncan) (Foto: Profimedia Images)

Filmul este realizat după cartea de memorii „Guantanamo Diary”

Filmul are la bază memoriile din anul 2015 ale lui Mohamedou Ould Slahi, cartea „Guantanamo Diary”. Autorul a descris întâmplările relevante ale perioadei sale de detenție, între 2002-2016, timp în care a fost închis fără să fi avut parte de vreun proces.

Timp de 14 ani, el a fost torturat dar, totodată, a devenit și primul deținut care a publicat o carte de memorii pe când încă era în închisoare.

În cărți pentru premiul Oscar

Potrivit Variety.com, filmul va fi luat în considerare pentru categoria „Best Actor” a următoarei ediții a Premiilor Oscar. Drama este scrisă de M.B. Traven, Rory Haines, Sohrab Noshirvani și produsă de Cumberbatch, Adam Ackland, Leah Clarke, Lloyd Levin, Beatriz Levin, Mark Holder, Christine Holder, Branwen Prestwood Smith și Michael Bronner.

Citește și: Recenzie „The Christmas Chronicles: Part Two”: O nouă aventură de Crăciun

În ultimii ani, Macdonald a regizat un număr considerabil de filme care au fost bine primite, printre care documentarul „Whitney” (2018), thriller-ul „Black Sea” (2014) și drama romantică „How I Live Now”. A primit premiul Oscar pentru Best Documentary Feature pentru filmul documentar „One Day in September”, care prezintă uciderea, în 1972, a 11 atleți israelieni.

Actrița Jodie Foster listează filmele „Love, Antousha” și „Hotel Artemis” printre cele mai recente proiecte.

Actorul Tahar Rahim a apărut în show-ul muzical „The Eddy” și în drama „The Kindness of Strangers”.

Sursa: Mashable India

Urmărește Go4IT.ro pe Google News