Spotify amână lansarea abonamentului HiFi, care promitea calitate audio superioară

12.01.2022
Spotify amână lansarea abonamentului HiFi, care promitea calitate audio superioară

Concurența pe piața serviciilor de streaming de muzică a crescut în ultimii câțiva ani, de când Apple și Google concurează ceva mai agresiv cu serviciile deja stabilite, precum Spotify și TIDAL. Spotify a încercat anul trecut să atragă publicul interesat de calitate înaltă de redare, promițând un nou abonament HiFi, ceva ce TIDAL și Apple oferă deja. Se pare însă că acest abonament întârzie, iar Spotify spune că nu are o dată stabilită pentru lansarea acestui nou serviciu.

Spotify confirmă faptul că abonamentul HiFi va întârzia

Reprezentanții Spotify au răspuns fanilor care întrebau despre disponibilitatea streaming-ului de muzică în format HiFi pe forumurile oficiale, asigurându-i că încă se lucrează la această capabilitate. Totuși, în ciuda faptului că promisiunea originală era o lansare înainte de sfârșitul anului 2021, compania nu poate oferi un termen pentru lansarea în 2022.

„Suntem conștienți că redarea la calitate HiFi este importantă pentru voi. Și noi simțim la fel și suntem bucuroși să livrăm o experiență Spotify HiFi către utilizatorii Premium în viitor. Nu avem detalii despre momentul lansării în acest moment”, a fost răspunsul publicat de reprezentanții Spotify.

Nu este clar nici dacă redarea HiFi va fi inclusă în abonamentele Premium deja existente sau dacă va apărea un nou tip de abonament, care costă în plus pentru calitate superioară. În timp ce TIDAL cere un abonament mai scump pentru calitate maximă, Apple a adăugat redare lossless fără să taxeze utilizatorii în plus.

Spotify rămâne însă cel mai popular serviciu de streaming de muzică, în special datorită faptului că oferă posibilitatea de a asculta întregul potrofoliu de muzică gratuit, cu reclame incluse între piese. Mai mult, compania oferă de ceva vreme în aplicația de mobil multe dintre funcțiile care erau înainte disponibile doar pentru abonații premium, pe gratis.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult