Spotify permite acum căutarea melodiilor după versuri. Lansează o nouă aplicație de înregistrare

07.10.2020
Spotify permite acum căutarea melodiilor după versuri. Lansează o nouă aplicație de înregistrare

Serviciul de streaming de muzică Spotify este deja pe primul loc în rândul preferințelor utilizatorilor, în mare parte datorită faptului că oferă acces gratuit la muzica de pe platforma sa, cu reclame, dar și majoritatea funcțiilor care în trecut erau disponibile doar pentru abonamente premium. Astfel, compania dorește să își păstreze avansul față de concurenți și adaugă din când în când funcții noi. De acum, vei putea căuta pe Spotify melodii doar după versuri, chiar dacă nu știi titlul melodiei.

Poți căuta acum melodii după versuri în Spotify

Funcția de căutare din aplicațiile Spotify mobile de iOS sau Android, permite acum introducerea unor versuri din melodie. Există în spate o bază de date care asociază automat versurile cu fiecare melodie în parte și astfel, vei primi ca rezultat direct melodia pe care o căutai. Această funcție nu este obligatoriu nouă, fiind deja disponibilă pe Apple Music de ceva timp. Totuși, cele două servicii, alături de YouTube Music, Deezer și TIDAL, împrumută funcții între ele destul de des.

Căutarea după versuri ar putea să ajute utilizatorii să găsească melodii mai repede, fără să fie nevoite să caute versurile pe Google, sau să folosească aplicații precum Shazam pentru a identifica melodia. Dacă ești deja în aplicația Spotify, poți să introduci direct versurile pe care le auzi în căsuța de căutare.

spotify versuri

Compania lansează și Soundtrap Capture pentru înregistrare de muzică de la distanță

Odată cu noua funcție vine însă și o nouă aplicație de la Spotify, numită Soundtrap Capture. Aceasta este dedicată artiștilor care doresc să înregistreze împreună muzică de la distanță, în special în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, mai multe persoane pot colabora la un singur proiect pentru a înregistra diverse părți ale unei singure melodii.

Aceasta nu este singura aplicație de creație pe care Spotify o deține, compania suedeză cumpărând în urmă cu un an Anchor, o aplicație de producție pentru podcast-uri, care permite publicarea automată a acestora în oferta serviciului de streaming.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult