„The Crown”, Sezonul 4: Accent pe Prințesa Diana și farmecul ei inspirațional

18.11.2020
„The Crown”, Sezonul 4: Accent pe Prințesa Diana și farmecul ei inspirațional
Foto: Profimedia Images

Seria originală Netflix „The Crown” (Coroana), o dramă istorică ce explorează istoria politică și socială a Marii Britanii sub conducerea Reginei Elisabeta a II-a, a ajuns la lansarea celui de-al patrulea sezon, din cele șase propuse.

Aici, accentul este pus pe povestea prințesei Diana, una dintre cele mai pline de farmec femei din istoria regală și-n același timp o imensă sursă de inspirație pentru romane, filme și numeroase articole de presă.

Diana, prințesa poporului, dar și o enigmă

Prințesa Diana este fiica timidă care provine dintr-o veche familie de aristocrați, logodită cu Prințul de Wales. Încântătoare, frumoasă, implicată în acțiuni filantropice, plină de insecurități, bulimică și neajutorată. O mamă minunată. Manipulatoare. Victimă a unui soț nepăsător și infidel. Femeia puternică, independentă. Eroina a cărei moarte tragică și șocantă, la 36 de ani, a pus Marea Britanie sub doliu.

Foto: Profimedia Images

Diana, Prințesa de Wales, a fost o figură cameleonică, fiind, în același timp accesibilă (fostul prim-ministru Tony Blair a numit-o, în 1997, „Printesa poporului”), dar și o enigmă. Există peste 200 de cărți și memorii, câteva zeci de documentare și filme, romane inspirate de personalitatea acestei prințese.

Acțiunea din Sezonul 4 începe prin 1970, când Prințul Charles a întâlnit-o pe adolescenta Diana și se termină în 1990 când căsătoria celor doi se este pe butuci din cauza infidelității soțului, a insecurităților ei și a frustrării emoționale.

Cum Prințesa de Wales a fost o reală sursă de inspirație, mai jos sunt câteva cărți și filme care merită atenția.

Cărți: „Tom and Jerry”: Deși controversat, filmul ne duce cu gândul la bucuria copilăriei

„Diana, Her True Story” – Andrew Morton

„The Diana Chronicles” – Tina Brown

„The Princess Myth” – Hilary Mantel

„Diana’s Public Life, in Photos and Headlines” – studiu al New York Times

Filme:

„Diana: In Her Own Words”

„Diana: The Truth Behind the Interview”

„The Queen”

„Diana, Our Mother: Her Life and Legacy”

„Post Scriptum despre The Crown”

Primele patru sezoane din „The Crown”, pe scurt

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu această serie, „The Crown” este o povestire biografică despre domnia reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit. Deocamdată sunt în cărți șase sezoane a câte zece episoade fiecare.

Primul sezon acoperă perioada de la căsătoria reginei cu Philip, Duce de Edinburgh, până la desfacerea logodnei surorii sale, Prințesa Margaret de Peter Townsend.

Citește și: În „The Life Ahead” Sophia Loren stăpânește, la 86 de ani, ecranul ca-n tinerețe

Sezonul 2 este despre perioada de la Criza Canalului Suez din 1956 și până la nașterea Prințului Edward în 1964, iar Sezonul 3 continuă acțiunea din 1964 și acoperă cele două mandate ale premierului Harold Wilson, până în 1976.

Sezonul 4 acoperă mandatul lui Margaret Thatcher, iar accentul este pus pe Diana, Prințesă de Wales.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News