În „The Life Ahead” Sophia Loren stăpânește, la 86 de ani, ecranul ca-n tinerețe

17.11.2020
În „The Life Ahead” Sophia Loren stăpânește, la 86 de ani, ecranul ca-n tinerețe
Foto: Profimedia Images

Revista Variety a pus-o în cărți pe Sophia Loren pentru premiile Oscar din 2021, pentru rolul din „The Life Ahead”. Dacă va fi pe lista nominalizaților, va deveni cea mai în vârstă actriță nominalizată la categoria „cea mai buna actriță”. Trofeul ar fi adăugat la multitudinea de trofee câștigate de-a lungul carierei sale impresionante.

Pe 13 noiembrie, Netflix lansat filmul „The Life Ahead”, cu Sophia Loren în rolul principal și regizat de fiul său, Edoardo Ponti.

Citește și: Recenzie „The Liberator”: Poveasta grăbită a lui Felix Sparks

Actrița, în vârstă de 86 de ani, joacă rolul unei foste prostituate care are în grijă un orfan. Când i-a propus fiului său să joace ea acest rol, Loren a menționat că este de părere că va ieși ceva bun din asta.

Foto: Profimedia Images

Cu o carieră de excepție în spate, actrița o interpretează pe Madame Rosa, o supraviețuitoare a Holocaustului, care locuiește într-un port din sudul Italiei și are grijă de copiii unor prostituate, prostitutia fiind o meserie pe care și ea a practicat-o.

Filmul este adaptat după romanul lui Romain Gary, scris sub pseudonimul Emile Ajar. Povestea a mai fost ecranizată de către regizorul Moshe Mizrahi, cu Simone Signoret în rolul principal.

Pentru „The Life Ahead”, Ponti a lucrat cu scenaristul Ugo Chiti și a făcut ceva modificări. A schimbat Parisul cu Bari și a realizat un setup total diferit față de cel al lui Mizrahi. Decorul socio-politic este păstrat, însă focusul este mai mult pe angajamentul emoțional.

Citește și: Nu doar „Parasite” și „Crazy Rich Asians”. Filmele asiatice cuceresc lumea, în plină pandemie

Pionul principal este Loren, care combină abrazivitatea lumii cu o delicatețe aparte, transformând-o pe Rosa într-un personaj credibil și curajos în fața viitorului care își caută refugiul din trecut în singurătatea din sanctuarul pivniței sale. Cu privirea dominantă și cu abilitatea de a trece instant de la furie la încântare, actrița stăpânește ecranul cu naturalețea cu care ne-a obișnuit.

Acțiunea din „The Life Ahead” este simplă, dar cu puternice accente emoționale

Cât despre acțiunea filmului, tânărul actor Ibrahima Gueye îl interpretează pe Momo, un orfan senegalez care îi fură geanta Rosei, dar care este, însă, forțat de către Dr. Coen să o înapoieze și să-și ceară scuze. La început, se simte tensiunea orgoliilor, însă Dr. Coen simte ceva familiaritate în această situație și îi sugerează Rosei să-l ia pe Momo în grijă, chiar și cu un preț. Cum sănătatea Rosei se înrăutățește, Momo devine salvatorul ei.

Gueye aduce personajului său o autenticitate vibrantă, amestecând foarte bine tentațiile vieții de stradă cu vulnerabilitatea unui copil strămutat geografic și cultural.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News