Tom Cruise ar putea fi primul civil care iese în spațiul cosmic în timpul filmărilor de pe ISS

12.10.2022
Tom Cruise ar putea fi primul civil care iese în spațiul cosmic în timpul filmărilor de pe ISS

Industria de film este pe cale să înceapă să filmeze în spațiul cosmic mai des decât o făcea în trecut. Deja un echipaj civil rusesc a realizat secvențe în spațiu încă de anul trecut, iar în curând urmează ca Tom Cruise să filmeze secvențe noi pentru un film de la Hollywood pe Stația Spațială Internațională. Se pare însă că actorul american dorește în continuare să împingă limitele cascadoriilor chiar și la vârsta de 60 de ani, acesta urmând să fie primul civil care face un „space walk”, adică să iasă din afara unei capsule sau a unei stații orbitale.

Actorul Tom Cruise va filma scene în spațiu pentru un film, în afara Stației Spațiale Internaționale

Conform Donna Langley, președinte al Universal Filmed Entertainment Group, Tom Cruise urmează să filmeze secvențe în spațiu chiar și în afara Stației Spațiale Internaționale, din doar în interiorul acesteia. Acțiunea filmului în care actorul este protagonist va avea loc pe ISS, iar dorința de a filma la bordul stației a fost pentru a asigura realismul secvențelor filmate. Până acum toate filmele foloseau efecte speciale practice sau digitale pentru a simula micro gravitația, însă acum totul va fi 100% real.

Reprezentanții NASA par să fie bucuroși să lucreze cu Tom Cruise pentru realizarea acestui film:

„Agenția NASA este entuziasmată să lucreze cu Tom Cruise la un film la bordul Stației Spațiale”, a declarat Jim Bridenstine, administratorul NASA pe contul său de Twitter.

Chiar și Elon Musk ar putea fi implicat în realizarea acestui film, rachetele SpaceX și capsula Crew Dragon urmând a fi folosite pentru a-l transporta pe Tom Cruise și pe restul echipei de filmare la bordul Stației Spațiale. Musk a răspuns la tweet-ul lui Bridenstine cu un mesaj scurt care zicea „Ar trebui să fie foarte distractiv”.

În ciuda faptului că Musk vorbește des despre călătorii spațiale și colonii pe alte planete, acesta nu a călătorit niciodată în spațiu la bordul rachetelor sale până acum. În comparație, la primul zbor comercial al Blue Origin, compania rivală a fondatorului Amazon, însuși Jeff Bezos a fost la bordul capsulei, alături de fratele său.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult