Top 10: Cele mai bune filme horror, potrivit Metacritic

22.02.2023
Top 10: Cele mai bune filme horror, potrivit Metacritic
Foto: Shutterstock

Amatorii de filme horror care doresc să dobândească o cultură solidă în domeniu au la dispoziție o mulțime de capodopere pe care să le urmărească. Primul titlu, „House of the Devil”, a fost creat în 1898, iar de atunci au fost lansate constant filme horror bune.

De fapt, unele dintre cele mai bune filme din istoria cinematografiei fac parte din această categorie.

Vă prezentăm cele mai bune 10 filme horror potrivit agregatorului de recenzii Metacritic:

10. „The Birds” (1963) – Metascore: 90

Acesta este unul dintre cele mai cunoscute filme ale regizorului Alfred Hitchcock. O tânără bogată din San Francisco urmează un posibil iubit într-un mic oraș din California de Nord. Acolo, păsări de toate felurile încep să atace oamenii.

9. „Repulsion” (relansat în 2006) – Metascore: 91

Regizat de controversatul Roman Polanski, filmul prezintă momentele dificile prin care trece Carol (Catherine Deneuve), o tânără frumoasă care se afundă în depresie, fiind copleșită de viziuni despre violuri și violență.

8. „Frankenstein” (1931) – Metascore: 91

Un cercetător obsedat asamblează o creatură vie din părți obținute de la corpuri exhumate.

7. „Son of Saul” (2015) – Metascore: 91

Saul Auslander este membrul unui grup de prizonieri evrei forțați să îi ajute pe naziști să ruleze mașinăria de exterminare a deținuților din lagăr. La un moment dat Auslander descoperă cadavrul unui copil care pare să fie fiul lui.

6. „Werckmeister Harmonies” (2001) – Metascore: 92

Bazat pe romanul „The Melancholy of Resistance”, pelicula spune povestea unui sat din Ungaria aflat într-un moment de criză. Acolo apare un circ misterios, care are o balenă uriașă și anunță venirea unui prinț cunoscut pentru puterile lui ciudate.

Citește și: Cele mai bune canale de YouTube care oferă, legal și gratuit, filme întregi

5. „Invasion of the Body Snatchers” (1956) – Metascore: 92

Doctorul dintr-un mic oraș descoperă că oamenii din comunitate sunt înlocuiți de extratereștri lipsiți de emoții.

4. „Don’t Look Now” (1973) – Metascore: 95

Doi soți care deplâng moartea fiicei lor mai mici se află în Veneția. Cei doi întâlnesc două surori, iar una dintre acestea are puteri paranormale și aduce un avertisment din lumea de dincolo.

3. „The Bride of Frankenstein” (1935) – Metascore: 95

Aceasta este continuarea filmului „Frankenstein” din 1931. Criticii spun că „The Bride of Frankenstein” este un film mai bun decât cel pe care se bazează. Dr. Frankenstein, instigat de un cercetător nebun, construiește un monstru și mai înfiorător.

2. „Rosemary’s Baby” (1968) – Metascore: 96

Un cuplu se mută într-un apartament, iar cei doi sunt înconjurați de vecini ciudați. După ce soția rămâne gravidă în mod misterios, ea devine paranoică în legătură cu siguranța copilului nenăscut.

1. „Psycho” (1960) – Metascore: 97

O secretară fură 40.000 de dolari de la un client al fostului angajator, apoi fuge și se cazează la un hotel administrat de un tânăr care se află sub dominația mamei lui.

Sursa: Metacritic

Citește și: Cum accesezi din România platforma gratuită, similară cu Netflix, pe care găsești mii de filme bune

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult