Cele mai bune canale de YouTube care oferă, legal și gratuit, filme întregi

17.02.2023
Cele mai bune canale de YouTube care oferă, legal și gratuit, filme întregi
Foto: Profimedia Images

Există oameni pasionați de cinematografie care nu doresc să urmărească neapărat cele mai noi filme și seriale de pe piață, disponibile pe platforme precum Netflix, SkyShowtime sau HBO Max. Sunt consumatori care mai degrabă sunt preocupați să vadă filmele clasice, inovative și importante din istoria cinematografiei. Partea bună este că multe dinte aceste titluri sunt disponibile gratuit pe internet.

Citește și: Cum accesezi din România platforma gratuită, similară cu Netflix, pe care găsești mii de filme bune

YouTube este una dintre platformele care găzduiesc filme întregi. Canalele pe care le recomandăm oferă producțiile respective în mod legal.

Iată câteva care merită accesate:

Cult Cinema Classics

Acesta este un canal de YouTube pe care veți găsi multe titluri clasice ale cinematografiei sau filme rare. Exemple sunt „Hospitals: The White Mafia” (cu Gabriele Ferzetti), „Charade” (cu Audrey Hepburn și Gary Grant) sau „Angel and the Badman” (western cu John Wayne în rolul principal).

Timeless Classic Movies

Vrei să vezi gratuit și legal filme clasice horror, precum „Nosferatu” (1922), „Night of the Living Dead” sau „The Cabinet of Dr. Caligari” (din era filmelor mute)? Le găsești pe acest canal de YouTube. Timeless Classic Movies găzduiește, de asemenea, comedii, drame și filme SF.

PizzaFlix

PizzaFlix este un alt canal excelent cu filme gratuite, creat de doi profesioniști din industria cinematografică. Veți găsi aici producții din Epoca de Aur a Hollywood-ului, filme vechi alb-negru cu Sherlock Holmes, dar și titluri clasice cu Elizabeth Taylor. Multe dintre filme sunt remasterizate înainte de a fi încărcate pe canal, așa că PizzaFlix oferă o calitate superioară comparativ cu alte canale similare de pe YouTube.

FilmRise Movies

Acest canal aparține studioului de film FilmRise. Printre titlurile care se găsesc acolo se află „The Prophecy”, „Inferno”, „Diary of a Serial Killer” sau „Deadly Target”.

Movie Central

Acesta este unul dintre cele mai populare canale de pe YouTube care găzduiesc filme întregi, publicate în mod legal cu acordul deținătorilor drepturilor de autor. Movie Central are 3,7 milioane de abonați. Noi filme sunt adăugate în fiecare zi, din toate categoriile: dramă, SF, comedie, horror etc.

Horror Central

Canalul este dedicat filmelor de groază și este deținut de aceeași companie care operează Movie Central, Valleyarm Digital Ltd.

Watch Movies Now

Dacă oferta celor de la Horror Central nu vă mulțumește, puteți vizita canalul rival Watch Movies Now, care oferă filme horror, cu zombi, întâmplări paranormale sau din domeniul dark fantasy. Potrivit descrierii de pe YouTube, canalul este întreținut de producători de film cu experiență.

Sci-Fi Central

Canal dedicat exclusiv conținutului SF, Sci-Fi Central include filme, seriale și documentare din domeniu.

Citește și: Ce filme noi se lansează pe Netflix în 2023. Lista completă

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult