Top 10 cele mai populare filme și seriale de pe Disney+ din primul an de streaming în România

20.06.2023

Serviciul de streaming de filme și seriale Disney+ a împlinit un an de la lansarea oficială în România, iar în ultimele 12 luni acesta s-a bucurat de multe lansări de filme și seriale noi. Vorbim atât despre cele din universurile care aparțin Disney, precum Marvel sau Star Wars, cât și despre multe alte filme și seriale originale sau licențiate, care s-au bucurat de o popularitate foarte mare și în România. Avem acum lista filmelor și serialelor pe care Românii le-au urmărit cel mai mult pe Disney+ în primul an de la lansare.

Atunci când vine vorba despre filme, se pare că românii au preferat în general o selecție de filme foarte noi, lansate în ultimul an. Curios însă, cel mai popular este un film lansat în urmă cu 14 ani: Avatar. Cel mai probabil, mulți au revăzut Avatar pe Disney+ înainte să meargă să vadă continuarea, care a fost lansată în cinematografe în luna decembrie a anului trecut. Între timp, Avatar: The Way of the Water a fost lansat și pe Disney+. Restul listei include filme apreciate, precum The Menu, Amsterdam, Free Guy sau noile filme Marvel, care au ajuns deja în oferta Disney+:

Top 10 filme urmărite de Români pe Disney+

  1. Avatar
  2. The Menu
  3. Prey
  4. Black Panteher: Wakanda Forever
  5. Doctor Strange in the Multiverse of Madness
  6. Nightmare Alley
  7. Amsterdam
  8. Thor: Love & Thunder
  9. Lightyear
  10. Free Guy

Atunci când vine vorba despre seriale, românii par să aibă în preferințe în special seriale clasice, pe care le-au mai putut urmări atât pe posturile românești de televiziune, cât și pe alte servicii de streaming înainte să se lanseze Disney+. Chiar și așa, Grey’s Anatomy este lider, fiind urmat de The Walking Dead. Aici însă, serialele Star Wars au fost mai populare decât cele de la Marvel:

Top 10 seriale urmărite de români pe Disney+

  1. Grey’s Anatomiy
  2. The Walking Dead
  3. The Mandalorian
  4. Star Wars: androd
  5. Only Murders in the Building
  6. Obi-Wan Kenobi
  7. The Good Doctor
  8. She-Hulk: Attorney at Law
  9. Moon Kinght
  10. The Simpsons

Aceste clasamente au fost realizate de site-ul JustWatch, care a folosit datele furnizate de utilizatorii săi. În lipsa unor date oficiale din partea Disney, acestea sunt cele mai bune estimări pentru popularitatea filmelor și serialelor pe acest serviciu de streaming.

Citește și: Știrile Go4it: Reapar telefoanele cu baterii detașabile. Abonament Orange de 9 lei. Copil de 2 ani strivit de un joc Arcade

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult