TRAILER: Versiunea 2020 a „Pinocchio” îl are pe Roberto Benigni în rolul lui Gepetto

10.12.2020
TRAILER: Versiunea 2020 a „Pinocchio” îl are pe Roberto Benigni în rolul lui Gepetto
Foto: captură din video

Compania de film Roadside Attractions a lansat trailerul pentru noua variantă a poveștii „Pinocchio”, în regia italianului Matteo Garrone. Filmul a fost foarte bine primit, la începutul anului, la Festivalul Internațional de Film din Berlin.

Rolul bătrânului fabricant de păpuși, Gepetto, este interpretat de către deținătorul unui trofeu Oscar, Roberto Benigni. Filmul oferă o performanță deosebită și din partea actorului debutant Federico Ielapi, în interpretarea băiețelului din lemn.

Povestea unei povești vechi

Pe scurt, „Pinocchio” a fost filmat în Italia, în niște cadre superbe, unde, în lumea plină de mister a regizorului, o păpușă din lemn prinde viață. Păpușa devine un băiețel care sare dintr-o aventură într-alta, este păcălit, răpit și urmărit de bandiți într-o lume imaginară plină de creaturi ciudate, de la burta unei meduze uriașe, până la Lumea Jucăriilor și Tărâmul Miracolelor.

Citește și: Filmul „Sound of Metal” provoacă Hollywood-ul prin rolul lui Paul Raci, un actor din comunitatea oamenilor fără auz

„Versiunea lui Garrone aduce un material înfiorător, ciudat rezultând într-o fantezie gotică ce întruchipează atracția. Versiunea aceasta nu se aseamănă cu nicio alta produsă de către studiourile americane în ziua de azi. Filmul este un amestec ciudat dintre sensibilitatea unui film pentru copii și unul tulburător pentru adulți”, este de părere Erich Kohn, în recenzia sa pentru IndieWire.

O poveste veche de 150 de ani, mereu reinventată

Povestea unei păpuși care prinde viață a fost fascinantă încă de la prima apariție, acum 150 de ani. Cea mai de succes apariție a fost animația Disney, lansată în 1940. Actualmente, Disney lucrează la un update al poveștii în regia lui Robert Zemeckis, iar Guillermo del Toro se ocupă de mult anticipata animație pentru platforma Netflix.

Așteptările de la versiunea fabricată de Garrone, cu Benigni în rol, se îndreaptă spre o audiență mai largă. Filmul va fi disponibil în cinematografe și prin VOD (video on demand), de Crăciun.

Sursa: IndieWire

Urmărește Go4IT.ro pe Google News