Urmărește Faith, un scurt metraj de acțiune filmat cu Galaxy S23 Ultra. VIDEO

19.03.2023

În preajma lansării seriei Galaxy S23, Samsung lansa, în parteneriat cu regizorul Riddley Scott, un scurt metraj abstract în care erau demonstrate capabilitățile de filmare ale modelului S23 Ultra și ce poate să realizeze în mâinile unui profesionist. Acum, la mai bine de o lună după debutul acestei serii, avem parte de un adevărat scurt metraj de acțiune numit Faith, realizat de regizorul sud coreean Na Hong-jin. Acesta este realizat special pentru a demonstra în special capabilitățile de filmare în lumină slabă ale telefonului, întrucât întreaga acțiune are loc în medii slab iluminate.

Galaxy S23 Ultra folosit drept cameră video de cinema

Desigur, aici avem de a face cu filmări în condiții profesionale de iluminare. De asemenea, filmările au fost asistate de echipamente profesionale precum obiective, filtre ND, stabilizare profesională și control manual al tuturor setărilor.

În orice situație, rezultatele sunt impresionante, iar acest film folosește și multe efecte speciale, care demonstrează că materialul scos din aceste telefoane poate fi folosit într-un mediu de editare profesional.

Desigur, calitatea imaginilor și culorilor nu va fi comparabilă cu cea a unui film de la Hollywood, realizat cu echipament profesional de sute de mii de dolari, dar nici nu este nevoie. Pentru proiecte personale, pentru filme cu bugete reduse, documentare sau orice alt tip de proiect unde calitatea „de Hollywood” nu este necesară, Samsung sugerează că poți rezolva și cu un smartphone o mare parte din filmări.

Dar un telefon de top cu o cameră foto/video avansată nu este de ajuns pentru a asigura filmări de calitate. Viziunea artistică, abilitățile de creator și ceva echipamente în plus vor fi necesare pentru a realiza filme similare în calitate cu Faith. Și la toate acestea probabil că se adaugă și un buget de câteva sute de mii de euro, care în cazul de față a fost cu siguranță plătit de Samsung, pentru a plăti actorii, studioul și pentru realizarea efectelor pirotehnice și celor speciale.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult