TP-Link lansează dispozitivul care asigură transferuri la 2 Gbps prin reţeaua electrică şi 1,2 Gbps wireless

02.09.2016
TP-Link lansează dispozitivul care asigură transferuri la 2 Gbps prin reţeaua electrică şi 1,2 Gbps wireless

TL-WPA9610 este primul dispozitiv powerline din lume capabil să asigure viteze de transfer de 2 Gbps prin reţeaua de electricitate şi de 1,2 Gbps pe reţeaua wireless, pentru a face faţă celor mai diverse şi solicitante cerinţe de reţea.

În prezent, scenariul clasic într-o locuinţă este un televizor pentru streaming-ul celui mai nou sezon dintr-un serial de top în living, un laptop în dormitor pentru conferinţe video cu familia, o consolă de jocuri pentru gaming multiplayer online şi câteva smartphone-uri şi tablete pentru browsing sau networking online. Pentru dispozitivele care se conectează la Internet prin cablu, standardul HomePlug AV2 suportă rate de transfer de până la 2000Mbps, permiţând streaming-ul de conţinut 4K pe console, computere sau playere media. Pentru dispozitivele cu conexiune wireless, standardul Wi-Fi AC asigură până la 1,2 Gbps în cele două benzi de frecvenţă, de 2,4 GHz (300Mbps), respectiv 5GHz (867Mbps).

TP-Link RE550 este primul range extender cu trei benzi de frecvenţă pentru optimizarea conexiunilor. Dispozitivul funcţionează în noul standard AC şi asigură o rată de transfer de până la 2134Mbps (400Mbps în banda de 2,4GHz, şi câte 867Mbps în cele două benzi de 5GHz). Pentru maximizarea acoperirii, RE550 are patru antene externe pentru a se conecta şi cu cele mai îndepărtate routere şi tehnologie beamforming pentru targetarea mai bună a dispozitivelor conectate. Tehnologia 2×2 MU-MIMO permite conectarea mai multor dispozitive în acelaşi timp la viteze de două ori mai mari decât range extenderele AC clasice.

Cel mai puternic produs din gama range extenderelor TP-Link, RE650 este un dispozitiv AC2600 care asigură rate de transfer de până la 800 Mbps în banda de 2,4GHz şi 1733 Mbps în banda de 5GHz datorită noii generaţii AC, 802.11ac wave 2, care foloseşte tehnologiile 4-Stream şi MU-MIMO pentru a furniza viteze de patru ori mai mari în reţeaua wireless care să permită streaming-uri 4K, gaming fără lag şi descărcarea rapidă de fişiere de mari dimensiuni. Funcţia Multi-Mode permite configurarea dispozitivului ca range extender sau access point Wi-Fi.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult