TP-LINK lansează trei routere şi un range extender multifuncţional din gama Smart Home

27.04.2018
TP-LINK lansează trei routere şi un range extender multifuncţional din gama Smart Home

TP-LINK a lansat două noi routere pentru acasă, un router portabil şi un range extender nou, toate orientate către acoperire Wi-Fi extinsă, care vin echipate cu tehnologii mai noi decât modelele precedente. Acestea folosesc tehnologii mai noi, precum procesoare mai rapide, tehnologia MU-MIMO şi viteze pe Wi-Fi de câţiva gigabiţi, asigurând conexiuni rapide pentru cât mai mulţi utilizatori simultan.

Noul model de top în segmentul consumer pare să fie modelul Archer Gigabit MU-MIMO AC3150 V2. Acesta este echipat cu un procesor Broadcom dual-cre la 1,4 GHz şi este echipat cu tehnologia Broadcom NitroQAM, care permite patru stream-uri cu flux de date cu 25% mai mare decât în trecut. Routerul integrează patru antene dual-band (2,4 GHz şi 5 GHz) care folosesc Beamforming pentru a asigura un semnal stabil, prin concentrarea acestuia direct spre dispozitivele conectate.

Router-ul beneficiază şi de port-uri USB 2.0 şi 3.0 pentru stocare în reţea şi permite realizarea de conexiuni de 2 Gbps prin utilizarea a două port-uri RJ-45. Astfel, dispozitivele de tip NAS se pot bucura de viteze crescute, pentru streaming mai rapid şi backup-uri mai eficiente prin reţeaua locală. Antenele Wi-Fi pot asigura o viteză combinată de 3150 Mbps, iar aplicaţia Tether poate oferi acces rapid la setările dispozitivului, pentru configurarea de pe mobil fără accesarea interfeţei web. Tehnologiile Smart Connect şi Airtime Fairness asigură accesul dispozitivelor pe cele mai libere canale, în timp ce împiedică dispozitivele mai vechi să limiteze banda.

Modelul Archer C50 oferă însă performanţă de bază. Acesta beneficiază viteze Wi-Fi combinate de 1,2 Gbps, cu 300 Mbps pe 2,4 GHz şi 867 Mbps pe 5 GHz. Şi acest model integrează patru antene, cu amplificatoare care măresc puterea de emisie pentru a asigura acoperire în toată casa. TP-LINK a integrat şi în acest model posibilitatea de conectare prin intermediul aplicaţiei Tether de pe dispozitive mobile cu iOS şi Android.

M7200 este însă un router portabil, care poate partaja conexiuni 3G sau 4G pe maximum 10 dispozitive simultan. Acesta este alimentat de un acumulator de 2.000 mAh, care asigură 8 ore de autonomie. Modemul intern este compatibil cu reţele 4G FDD/TDD-LTE, folosite în majoritatea ţărilor din lume, M7200 fiind o soluţie orientată în special către cei care călătoresc. Pentru acest model, TP-LINK oferă aplicaţia tpMiFi pentru configurare.

În cele din urmă, compania lansează un nou range extender, modelul RE270K. Acesta face parte din gama de dispozitive Smart Home şi oferă funcţionalitate dublă. Pe de-o parte, acesta preia semnalul Wi-Fi al unui router şi îl transmite mai departe pentru extinderea acoperirii, iar pe de cealaltă parte este o priză inteligentă, care permite control de la distanţă prin aplicaţia Kasa. Practic, introducerea lui RE270K într-o priză normală nu ocupă acel loc permanent, pe partea exterioară fiind amplasat încă o priză în care pot fi conectate alte dispozitive.

RE270K funcţionează atât pe banda de 2,4 GHz, unde oferă o viteză de 300 Mbps, cât şi pe 5 GHz la 433 Mbps. Cei care folosesc dispozitive inteligente cu control vocal prin Amazon Alexa pot controla inclusiv acest range extender pentru a controla dispozitivele conectate la partea de priză inteligentă. Pentru cei care nu au un router, acest model poate să preia această funcţie, fiind echipat şi cu un port Ethernet.

Aceste patru produse vor putea fi găsite în curând în magazinele de specialitate din România.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult