Piața de NFT-uri a scăzut cu 99% în patru luni

30.08.2022
Piața de NFT-uri a scăzut cu 99% în patru luni

NFT-urile au fost cel mai fierbinte subiect în 2021, însă în 2022, acestea au scăzut foarte mult în popularitate în rândul utilizatorilor. OpenSea, cea mai mare piață online de NFT-uri, înregistrează acum o scădere a volumului de tranzacții cu 99% față de luna mai, o scădere care coincide și cu căderea prețurilor pe piața de criptomonede, care sunt folosite pentru realizarea de tranzacții în acest spațiu.

Tranzacțiile pe OpenSea, cea mai mare piață NFT, au scăzut semnificativ pe parcursul verii

Conform Fortune, pe 1 mai 2022, OpenSea înregistra un record de tranzacții pentru cumpărarea și vânzarea de NFT-uri, de 2,7 miliarde de dolari doar în acea zi. În comparație, duminică, 28 august, pe OpenSea au fost realizate tranzacții de doar 9,34 milioane de dolari. Datele au fost furnizate de DappRadar, care a numărat și utilizatorii de pe OpenSea din această zi, de 24.020, cu o treime mai puțin decât în luna mai.

În raport cu scăderea valorii criptomonedelor cu 57% pentru Bitcoin și 59% pentru Ethereum în aceeași perioadă, și prețurile unor NFT-uri celebre, precum Bored Ape Yacht Club și CryptoPunks au scăzut de asemenea. BAYC valorează acum cu 53% mai puțin decât pe 30 aprilie, în timp ce colecția CryptoPunks, care a avut o valoare maximă în luna iulie, valorează acum cu 19% mai puțin.

Desigur, reprezentanții OpenSea se declară neîngrijorați de situația actuală:

„Suntem aici să jucăm pe termen lung, pentru că vedem ceea ce este posibil, așa că nu ne îngrijorăm de volatilitatea pe termen scurt. Întotdeauna ne așteptam la entuziasm urmat de deflație deoarece cazurile de utilizare ale comunității evoluează, iar tehnologia devine mai sofisticată, iar creatorii găsesc noi metode prin a integra utilitate mai mare în proiectele lor.”, a declarat un reprezentant al pieței de NFT-uri OpenSea pentru Fortune.

sursa: Fortune

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult