Ucraina lansează o serie de NFT-uri în cadrul unui „muzeu virtual”

27.03.2022
Ucraina lansează o serie de NFT-uri în cadrul unui „muzeu virtual”

În încercarea de a strânge fonduri pentru apărarea în fața invaziei Rusiei, Ucraina lansează o serie de NFT-uri care documentează evenimentele din primele trei zile ale războiului. Inițiativa a fost pornită de Ministerul  Transformării Digitale din Ucraina, iar toate încasările în moneda virtuală Ethereum, vor fi transferate direct în portofelul digital al ministerului. Astfel, cei care  cumpără NFT-urile Ucrainei din seria „Meta History: Museum of War”, ajută la apărarea țării.

Banii încasați de pe urma NFT-urilor vor fi folosiți în lupta împotriva Rusiei

Anunțul a fost făcut de Mykhailo Fedorov, Ministrul Transformării Digitale ucrainean, pe contul său de Twitter:

„În timp ce Rusia folosește tancuri pentru a distruge Ucraina, noi ne bazăm pe tehnologia revoluționară blockchain. Muzeul NFT Meta History UA a fost lansat. Locul unde ținem amintirile din război și locul unde sărbătorim identitatea și libertatea ucraineană.”

Pe site-ul Museum Of War sunt listate 54 de NFT-uri care comemorează cele mai importante 54 de momente ale invaziei Rusiei din primele trei zile ale războiului: 24, 25 și 25 februarie, 2022. Acestea sunt legate de titluri din presă sau tweet-uri cu evenimente precum anunțul Rusiei pentru „operațiunea militară specială” din regiunea Donbas.

Până în prezent, Ucraina a anunțat că a strâns peste 54 de milioane de dolari în donații sub formă de criptomonede. Alte estimări spun că autoritățile din Ucraina sunt conservatoare atunci când vorbesc despre cât au încasat în portofelele sale virtuale.

Vânzarea de NFT-uri va începe săptămâna viitoare, prin intermediul platformei Fair.xyz.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult