Apple scumpește HomePod Mini și anumite configurații iMac în Europa

20.01.2023
Apple scumpește HomePod Mini și anumite configurații iMac în Europa

Apple a decis să majoreze prețurile pentru HomePod Mini și iMac în unele țări, spre surprinderea clienților, care nu au fost anunțați în prealabil. Boxa a crescut de la 89 la 99 lire sterline în Marea Britanie, iar o creștere similară de la €99 la €109, a fost înregistrată în alte țări europene, cum ar fi Austria, Irlanda, Franța, Germania, Italia și Spania. În cazul iMac, în Marea Britanie, fiecare configurație pre-configurată a crescut cu £150. În Franța, prețurile iMac au crescut cu €100 pentru modelul de bază și cu €110 pentru alte modele, dar nu s-au schimbat în Germania și Irlanda.

Apple continuă valul de scumpiri și în 2023

Apple nu a oferit nicio justificare oficială cu privire la aceste creșteri de preț, lăsând clienții și analiștii să speculeze despre motivele acestei decizii. Unele teorii sugerează că acestea ar putea fi legate de fluctuațiile valutare, cât și de costurile mai ridicate ale producției, în timp ce altele sugerează că acestea ar putea fi simple ajustări de preț pentru a maximiza profiturile.

Este important de menționat că acestea nu sunt primele creșteri de preț pe care le-a aplicat Apple în ultima vreme. iPhone 14 a intrat pe piață la un preț mai mare decât predecesorul său în unele țări europene, în timp ce iPad Mini 6 a primit o creștere de preț de 100 de euro la un an după lansare. De altfel, în Țările de Jos, HomePod Mini s-a lansat abia anul trecut, la prețul „nou”, de 109 euro, deci Apple ar fi oferit câteva indicii că ar urma o creștere de preț.

În acest moment, nu este clar dacă scumpirile vor fi permanente, sau temporare, până la stabilizarea pieței. Cert este că acestea vin la un moment nepotrivit pentru mulți consumatori, în contextul actual al incertitudinii economice.

HomePod Mini a primit recent funcționalitate nouă

Este important de menționat că această creștere de preț a venit la scurt timp după ce Apple a activat noi caracteristici software la HomePod Mini, precum senzorii de temperatură și umiditate. Cu toate acestea, funcțiile au fost adăugate prin intermediul unei actualizări software, hardware-ul fiind deja inclus încă de la lansarea dispozitivului de acum doi ani.

Între timp, în SUA, HomePod Mini rămâne la prețul de $99, același preț pe care l-a avut încă de la lansarea originală. Nici iPhone 14 și nici alte produse din portofoliul Apple nu au fost afectate de creșterile de prețuri în țara de origine a companiei.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult