Kano PC: un computer perfect pentru lecții online la un preț accesibil

15.07.2020
Kano PC: un computer perfect pentru lecții online la un preț accesibil

Chiar dacă proiectul tabletei modulare Kano există din 2016 pe Kickstarter, primul produs comercial al companiei devine acum realitate. Iar momentul pentru lansarea acestui produs este foarte oportun, întrucât chiar există necesitatea unor computere ieftine, dedicate educației. Kano PC promite experiența de bază Windows 10 pe o tabletă rezistentă, care să ofere copiilor tot ceea ce au nevoie pentru a învăța în era digitală.

Kano a lansat un PC modular foarte capabil pentru educație

Kano PC a fost un proiect de Kickstarter de succes. Prima variantă a produsului a fost oferită către cei care au finanțat proiectul ca o variantă de test, iar această variantă a doua este cea comercială. Produsul vine într-un format modular, cu ecranul, tastatura și componentele interne separate. Utilizatorii asamblează computerul ca pe un proiect LEGO și apoi pot începe utilizarea. Spatele computerului este transparent, pentru a putea vedea componentele interne tot timpul.

kano pc back

Configurația este destul de bună pentru un computer 2-in-1 cu Windows 10. La bază stă un procesor Intel Celeron dual-core, cu 4 GB memorie RAM și 64 GB stocare internă. Există un slot pentru card microSD, un port USB-C pentru încărcare și două mufe USB 3.0. Ecranul de 11,6” este protejat de un panou din plastic rezistent. La interior se regăsesc desigur și componente precum Wi-Fi, Bluetooth 5.0 și o soluție de răcire pasivă, cu un radiator de dimensiuni mari.

La prețul de 299 dolari în SUA, Kano PC vine echipat și cu o tastatură, spre diferență de alte tablete la prețuri apropiate. În teorie, acest computer va putea fi upgradat și modificat în timp, dacă într-adevăr Kano va lansa noi module pentru acesta. Compania spune că acest computer este mai puternic și decât alte laptop-uri mai puternice, precum Acer Spin 11 și HP ProBook, probabil din generații mai vechi.

via GIPHY

Există software și accesorii dedicate

Software-ul preinstalat este Windows 10, dar Kano livrează și Kano Software Studio, un pachet de aplicații educative. De asemenea, există un modul cu 40 de lecții pentru Programa Creative Computing, dar și integrare a acestui modul cu Microsoft Teams, pentru lecții de la distanță.

kano pc accessories

Compania a prezentat și trei accesorii oficiale pentru Kano PC: un mouse, o pereche de căști și un web-cam pe USB. Tableta nu include un webcam integrat, întrucât aceasta ar fi un risc de intimitate major pentru un dispozitiv pentru copii. Webcam-ul separat ar putea fi însă folosit pentru lecții prin internet. Acesta va trebui să fie cumpărat însă separat. Pachetul de accesorii, care va costa independent încă 100 de dolari, va fi oferit gratuit celor care au finanțat proiectul original pe Kickstarter.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult