Microsoft a lansat noua gamă de produse Surface

03.10.2018
Microsoft a lansat noua gamă de produse Surface

Microsoft a prezentat noua sa gamă de produse Surface, cu noi modele de Surface Laptop, Surface Pro şi Surface Studio, toate actualizate cu hardware-ul cel mai recent de pe piaţă. Acestea nu schimbă foarte multe la capitolul design, însă promit performanţă semnificativ mai bună decât modelele lansate în anii trecuţi. Pentru prima dată însă, Microsoft lansează şi o pereche de căşti wireless over-ear numită, desigur, Surface Headphones.

Surface Pro 6

Surface Pro 6 este succesorul modelului „Surface Pro” şi în afară de o nouă opţiune de culoare neagră, nu sunt diferenţe la exterior între cele două modele. Ba chiar modelul Surface Pro 6 este o şansă ratată pentru Microsoft de a adăuga un port USB-C sau Thunderbolt 3 pe tableta sa de top. La interior avem acelaşi display de 12,3” PixelSense pe format 3:2, opţiuni de stocare între 128 şi 1 TB şi 8 sau 16 GB RAM. Diferenţele majore de performanţă vor fi eviden’iate de noile procesoarele Intel Core i5 şi i7 de generaţie a opta. Cu o autonomie de 13,5 ore, Surface Pro 6 ar putea fi un înlocuitor interesant pentru un laptop de birou. Preţul porneşte de la 899 dolari, însă nu include şi tasatatura TypeCover.

Surfce Laptop 2

Anul trecut, Microsoft a lansat Surface Laptop, ca un răspuns la modelele MacBook Air şi ChromeBook ale concurenţei. Acela era livrat cu Windows 10 S şi putea fi upgradat gratuit la versiunea normală a sistemului de operaree. Surface Laptop 2 nu schimbă design-ul, însă vine de asemenea într-o nuanţă de negru, cu material alcantara de aceeaşi culoare în jurul tasaturii. Configuraţia include stocare între 128 şi 1 TB pe SSD, display de 13,5” PixelSense pe format 3:2, 8 sau 16 GB RAM şi aceleaşi procesoare de generaţie a 8-a de la Intel care sunt disponibile şi pe Surface Pro 6 (i5 şi i7). Acest model promite autonomie de 14,5 ore şi porneşte de la un preţ de 999 dolari.

Surface Studio 2

Computerul All-in-One Surface Studio a reprezentat un mare pas în faţă pentru PC-urile din gama Surface, iar Surface Studio promite să îmbunătăţească semnificativ conceptul original. Acesta va îmbunătăţi în primul rând performanţa de redare a conţinutului 3D, fiind echipat cu plăci grafice GeForce GTX 1060 6 GB sau GTX 1070 8 GB de la NVIDIA, procesor Intel Core i7-7820HQ din generaţia a şaptea (un model de laptop), 16 sau 32 GB RAM, display de 28” PixelSense cu rezoluţie 4500 x 3000 calibrat şi compatibil cu standardele sRGB şi DCI-P3 şi stocare de 1 sau 2 TB pe SSD. De asemenea, acesta integrează un sistem audio 2.1 cu certificare Dolby Premium. Cum era de aşteptat, preţul este foarte mare, pornind de la 3.499 dolari ş putând ajunge la 4.799 dolari.

Surface Headphones

În cele din urmă, avem Surface Headphones. Acestea par a fi căşti wireless fără prea multe briz-briz-uri, care beneficiază de tehnologie activă cu opt microfoane pentru eliminarea zgomotului de fundal. Acestea folosesc alte două microfoane pentru acces la asistenta virtuală Cortana de pe Windows 10. Fiind vorba despre căşti Bluetooth, cel mai probabil, acestea vor fi compatibile cu orice alt dispozitiv, nu doar cu modele de la Microsoft. Căştile nu sunt încă disponibile pentru comandă şi nici nu au un preţ oficial listat pe site-ul companiei.

Cei care aşteptau un smartphone sau o tabletă pliabilă cu funcţii de telefon de la Microsoft sunt cu siguranţă dezamăgiţi, însă se pare că ne aflăm într-un an de tranziţie, când prodsele ccompaniei sunt mai degrabă actualizate decât schimbate complet.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult